Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Analize"
Facebook
Like us on Facebook
Analiza - 13 Iunie 2017
Ericsson dezvăluie potențialul 5G pentru România

Ericsson dezvăluie potențialul 5G pentru România

Un nou raport realizat de Ericsson arată că, în România, digitalizarea industriilor va genera un venit potențial pentru jucătorii din industria IT&C de 8,4 miliarde de dolari până în 2026. Dintre aceștia, 3,2 miliarde dolari vor reprezenta venituri generate de tehnologiile 5G.

Energia/utilitățile, producția și siguranța publică (în această ordine) vor fi industriile care vor contribui semnificativ la această oportunitate de business, datorită investițiilor masive pe care le vor face în digitalizarea bazată pe 5G.

La un eveniment organizat împreună săptămâna viitoare, Ericsson și Telekom România vor aduce experiența 5G în România prin organizarea primului demo 5G live din țară. Astfel, cele două companii vor demonstra capabilitățile acestei tehnologii într-o rețea live printr-o serie de teste de viteză și latență.

Potențialul global de business al 5G

Oportunitățile de business ale implementării de tehnologii 5G în digitalizarea industriilor sunt estimate la peste 1,2 trilioane de dolari la nivel global în 2026.

Raportul “Potențialul de business al tehnologiilor 5G – digitalizarea industriilor și oportunitățile încă neexplorate ale operatorilor” analizează oportunitățile de business ale tehnologiilor 5G generate de digitalizarea industrială, concentrându-se pe opt industrii globale cheie, printre care se numără producția, siguranța publică, serviciile financiare, sănătatea, sectorul auto, transportul public, media și divertismentul, energia și utilitățile.

Ericsson a identificat oportunități enorme pentru operatorii telecom care vor susține digitalizarea industriilor și estimează venituri potențiale de până la 582 miliarde de dolari până în 2026, echivalentul unei creșteri de 34% a veniturilor.

Raportul arată, de asemenea, că industria manufacturieră și sectorul de utilități și energie vor fi cele 2 segmente de activitate cu cel mai mare potențial pentru creșterea veniturilor datorită tehnologiei 5G. Valorificarea acestui potențial necesită, însă, investiții susținute în dezvoltarea 5G, dar și adaptarea organizațiilor, a modelelor de activitate și a strategiilor de dezvoltare a business-ului. De aceea, pentru a valorifica la maxim puterea tehnologiei 5G, operatorii trebuie să își regândească rolul și valoarea pe care o oferă clienților lor, dar și modelele de business pe care le utilizează.

Parteneriatele sunt esențiale pentru dezvoltarea unor noi modele de business pentru 5G. Astăzi, 33 de operatori din toată lumea colaborează cu Ericsson pentru a-și construi viitorul 5G. În plus, Ericsson are acorduri de colaborare pentru 5G cu 20 de parteneri din diferite industrii, precum și cu 45 de universități și institute de cercetare/tehnologice.

Extra info

Lider la nivel global în furnizarea de tehnologie și servicii de comunicații, Ericsson face posibilă crearea unei societăți permanent conectate. Relațiile solide și de lungă durată pe care le avem cu cei mai importanți operatori telecom din lume ne permit să ajutăm oameni, companii și societăți să-și atingă adevăratul potențial și să creeze un viitor sustenabil.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare