Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Analize"
Facebook
Like us on Facebook
Analiza - 1 Noiembrie 2017
OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate pentru anul 2016

OMV Petrom lansează raportul de sustenabilitate pentru anul 2016

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom „Pasiune pentru energie. Angajament pentru viitor” este acum disponibil online. Acesta prezintă activitățile pe care compania le-a desfășurat pentru a atinge obiectivele stabilite prin strategia de sustenabilitate numită Resourcefulness, precum și principalele rezultate.

„Responsabilitatea față de societate și mediu este o preocupare constantă pentru noi încă de la începutul activității OMV Petrom în România. Acest lucru este vizibil în modul în care realizăm businessul, dar și în susținerea pe care o oferim comunităților unde ne desfășurăm activitatea prin proiectele de responsabilitate socială pe care le realizăm de 10 ani. Rezultatele acestor eforturi sunt evidențiate în raportul de sustenabilitate pe anul 2016. Efortul angajaților și implicarea partenerilor noștri au făcut posibile performanțele prezentate în raport. Pentru ei și cu ajutorul lor vom continua să țintim spre pionierat – atât în business, cât și în zona de sustenabilitate.” a declarat Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

Raportul urmărește activitățile OMV Petrom pe cele 3 zone cheie ale strategiei de sustenabilitate Resourcefulness

  • Eco-eficiență - creșterea nivelului de eficiență energetică, reducerea amprentei de carbon și a consumului total de apă și energie;
  • Eco-inovație - investiția în dezvoltarea de noi tehnologii și surse alternative de energie;
  • Educație pentru dezvoltare – investiția în comunitățile în care ne desfășurăm activitatea prin angajabilitate, formare profesională, ocuparea forței de muncă locale și dezvoltarea furnizorilor.

„Anul 2016 înseamnă mai mult decât realizări în cifre pentru noi. Este anul în care am făcut pași mari spre o Românie Meseriașă și în care am adus laolaltă angajatori care sa susțină meseriile necesare in societate. OMV Petrom crede în profesioniști, crede în dezvoltarea sustenabilă și în transparență, iar raportul de sustenabilitate redactat după standarde recunoscute internațional exprimă dorința noastră de a evidenția rezultatele muncii și ne motivează să progresăm în activitățile care contează pentru oameni și societate”, consideră Mona Nicolici, Manager de Sustenabilitate al OMV Petrom.

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2016 poate fi consultat aici: link.

Extra info

Din 2012, OMV Petrom a adoptat conceptul grupului OMV pentru un business responsabil – Resourcefulness. Ne propunem să dezvoltăm relaţii bazate pe câştig reciproc între societate, mediu şi companie prin soluţii inovatoare. Ne concentrăm pe managementul apei şi al CO2, inovație și energii noi și educaţie pentru dezvoltarea oamenilor.

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. „Ţara lui Andrei" este principala platformă de implicare în comunitate. Din 2007 până în prezent am alocat aproximativ 49 de milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare