Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 20 Februarie 2018
13 proiecte primesc finanțare din Fondul ”Științescu Țara Făgărașului”

13 proiecte primesc finanțare din Fondul ”Științescu Țara Făgărașului”

Programul ”Științescu Țara Făgărașului” și-a desemnat proiectele care vor primi finanțare și vor fi implementate în cadrul celei de-a doua ediții. Un juriu independent, format din oameni pasionați de știință și tehnologie și dornici de inovație a selectat 13 proiecte din cele 24 de aplicații primite de la echipe formate din profesori, elevi și organizații neguvernamentale.

Programul ”Științescu Țara Făgărașului”, ajuns în 2018 la cea de-a doua ediție, este un program prin care Fundația Comunitară Țara Făgărașului acordă finanțări în valoare de 100.000 de lei pentru proiecte educaționale ce încurajează pasiunea pentru științe a copiilor și tinerilor cu vârste între 6 și 19 ani.

Juriul a fost format din reprezentanți ai mediului academic, antreprenori din domeniu, reprezentanți ai companiilor, ai organizațiilor neguvernamentale, jurnaliști din presa centrală și elevi. Prin imparțialitatea lor și experiența acumulată în diverse domenii, membrii Juriului au asigurat un proces de selecție relevant pentru beneficiarii direcți ai proiectelor alese. Toate aplicațiile primite au fost bune, de aceea alegerea juriului a fost una extrem de dificilă.

Proiectele selectate sunt din domeniile: energie verde, web design, artă fotografică, astronomie, ecologie, biodiversitate, aeromodelism, fizică, meteorologie, biologie, chimie experimentală și aplicată, IT și promovează atât colaborarea dintre educatori și elevi, precum și legătura dintre diverse ramuri ale științelor exacte, dintre mediul rural și urban.

Bugetul pentru proiectele educaționale selectate se ridică la valoarea de 100.000 de lei, iar echipele selectate pentru a primi finanțare vor beneficia de suport în comunicare, în motivarea și implicarea elevilor și în managementul proiectelor.

Cele 13 proiecte alese pentru a fi finanțate din Fondul ”Științescu Țara Făgărașului” vor fi implementate până pe 10 august 2018.

                                                       *** 

Programul Științescu este dezvoltat de către Fundația Comunitară Țara Făgărașului în colaborare cu Federația Fundațiile Comunitare din România și este susținut de Romanian-American Foundation și finanțatorii Avira cu sprijinul CARO, FENEC Rubber Eastern Europe, Isoplus Special, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov.

Fundația Comunitară Ţara Făgăraşului este o organizație nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, cu sediul în Făgăraş. Misiunea noastră este de a inspira şi susţine iniţiative locale, de a mobiliza resurse şi de aduce împreună oameni şi organizaţii care să aibă dorinţa şi capacitatea să contribuie pe termen lung la dezvoltarea de comunităţi generoase, responsabile, solidare şi încrezătoare în propriul lor viitor.

Romanian-American Foundation urmărește consolidarea economiei de piață și a unei societăți democratice pentru toate categoriile de populație din România, investind în programe care au ca scop revitalizarea economiei rurale, promovarea inovației tehnologice și stimularea implicării civice.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare