Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 13 Iunie 2017
6 ONG-uri câștigă finanțare de 220.000 euro la concursul 'Lumea prin Culoare și Sunet'

6 ONG-uri câștigă finanțare de 220.000 euro la concursul 'Lumea prin Culoare și Sunet'

Fundația Orange anunță câștigătorii ediției 2017 a programului de finanțare „Lumea prin Culoare și Sunet”, dedicat proiectelor de educație, sănătate, cultură și integrare socială pentru persoanele cu deficiențe de vedere și/sau de auz.

La cea de-a șasea ediție a concursului au fost desemnați şase câștigători: Asociația Națională a Surzilor din România Filiala București, Asociația Tandem, Asociația Persoanelor cu Deficiențe de Auz „Ascultă viața!”, Asociația Națională a Surzilor din România Filiala Buzău, Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială și Asociația pentru Formare.

Proiectele vor fi finanțate din fondul „Lumea prin Culoare și Sunet” al Fundației Orange cu 220.000 de euro, la care cele 6 ONG-uri vor adăuga o contribuție de aproximativ 10%, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 240.000 de euro.

Câștigătorii au fost aleși în urma unui proces de selecție, de către Consiliul Director al Fundației Orange format din: Dana Deac, Cristiana Stoica, Mary-Lisa Durban, Ionuț Sibian, Mirela Bosoi și Veronica Dogaru.

"Împreună cu organizațiile partenere, Fundația Orange promovează accesibilitatea cu ajutorul tehnologiei și susține integrarea socială a persoanelor care fac parte din acest grup vulnerabil. Prin intermediul programului de finanțare Lumea prin Culoare și Sunet” ce se desfășoară de șase ani, Fundația Orange facilitează integrarea persoanele cu deficienţe de vedere sau de auz din România. Finanțările totale prin acest fond se ridică la aproape 2 milioane de euro", a declarat Dana Deac, Președintele Consiliului Director al Fundației Orange.

Extra info

Fundaţia Orange este o organizaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

Scurtă descriere a proiectelor câștigătoare - ediția 2017

Asociația Națională a Surzilor din România filiala București cu proiectul „Voci pentru Mâini: Interpretare Video la Distanță”. Scopul proiectului îl reprezintă îmbunătățirea calității serviciilor de interpretare în limbajul mimico-gestual în comunitatea surzilor din România prin crearea unui sistem bazat pe o platformă specială pentru interpretarea video la distanță, pentru a oferi suport în cauze judiciare, anchete, în cazuri de prezență la birouri notariale, birouri de pensii, bănci, spitale, primărie, conferințe, muzee, interviuri de angajare și altele. (173.843 lei)

Asociația Tandem cu proiectul „Istoria prin Sunet și Atingere”. Proiectul își propune să realizeze o platformă digitală cu materiale de studiu adaptate nevoilor elevilor cu deficiențe de vedere. Platforma va cuprinde materiale pentru predarea și învățarea istoriei românilor și o serie de materiale tactile - ilustrații în relief și copii 3D ale unor artefacte din patrimoniul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța. (184.330 lei)

Asociația Persoanelor cu Deficiențe de Auz „Ascultă viața!” cu proiectul „Bucuria sunetelor”, care își propune dezvoltarea și acreditarea unui curs de specializare în reabilitarea copiilor hipoacuzici cu implant cohlear pentru cadrele didactice din învățământul de masă din întreaga țară, organizarea de cursuri, seminarii și workshop-uri pentru 120 de specialiști și 50 de familii, precum și realizarea unei biblioteci online disponibile gratuit, ce cuprinde materiale în limba română privind reabilitarea copiilor cu implant cohlear. (167.770 lei)

Asociația Națională a Surzilor din România Filiala Buzău cu proiectul „Informare contra Discriminare”. În cadrul proiectului va fi creat un website www.InformareContraDiscriminare.ro ce va conține aproximativ 1000 de clipuri video structurate pe teme juridice, economice și sociale, calitatea interpretării în limbaj mimico-gestual a informației fiind asigurată de interpreți vorbitori nativi ai limbajului mimico-gestual. (167.671 lei)

Asociaţia Metodelor Alternative de Integrare Socială cu proiectul „Clubul De Mobilitate Urbană Pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere”. În cadrul proiectului vor fi realizate 10 hărți tactile despre București, astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere să asimileze noțiuni generale despre structura țesutului urban și vor fi organizate workshop-uri pentru diseminarea de tehnici, cunoștințe privind mobilitatea urbană și ieșiri în spațiul urban pentru a aprofunda tehnicile învățate. (170.657 lei)

Asociația pentru Formare cu proiectul „Știință pentru toți, pentru o viață mai bună!”. Casa Experimentelor va fi echipată cu dispozitive digitale care să faciliteze experimentarea științei de elevii cu deficiențe de auz și de văz. Astfel, alături de Asociația pentru Formare vor veni în acest proiect Școli speciale din București și județul Ilfov, Agenția Națională pentru Persoanele cu Dizabilități și Inspectoratele școlare pentru a facilita corelarea teoriei predate la orele de clasă cu practica derulată în Casa Experimentelor. (135.010 lei)

Proiectele vor fi implementate în perioada iunie 2017 – iulie 2018.  

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare