Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 12 August 2016
ABSOLUT și Leo Burnett România au transformat tărâmul fantastic UNTOLD într-un univers multisenzorial cu Absolut Creator

ABSOLUT și Leo Burnett România au transformat tărâmul fantastic UNTOLD într-un univers multisenzorial cu Absolut Creator

ABSOLUT și Leo Burnett au creat Absolut Creator, platforma online ce a transpus lumi imaginare pe tărâmul real al festivalului UNTOLD. Utilizatorii au putut construi, nivel cu nivel, universul imaginar Loonia, în timp ce arhitecții proiectului, alături de VJ, aflați de partea cealaltă a ecranului, le-au urmărit acțiunile, transpunându-le în realitate, prin schele și animații.

Scopul jocului creat de Leo Burnett și lansat pe www.absolutcreator.ro a fost acela de a dezvolta o operă de artă participativă, ce a căpătat materialitate în instalația de la UNTOLD.

Pentru fiecare nivel încheiat cu succes, călătorii-creatori ai universului Absolut Creator au putut câștiga abonamente 4Days la festival și locuri de cazare în Absolut Camp, pe toată perioada festivalului.

“O idee îndrăzneață a echipei Leo, care ne-a plăcut mult și pe care am încurajat-o imediat. Parcursul până la implementare nu a fost unul usor, însă încrederea în oamenii cu care am lucrat a făcut ca rezultatul să fie unul surprinzător - o experiență specială, memorabilă pentru consumatorii noștri”, a declarat Andreea Munteanu - Brand Manager, Pernod Ricard Romania.

De la prima idee și până la ambalaje sau micile declinări, creativii au urmărit să sublinieze exact ceea ce și-a propus acest proiect: o pauză de visare, un mic răsfăț și o deconectare.

“Cu Loonia și al ei Absolut Creator, ne-am dorit o clocotire de opinii.  Sunt fascinanți gamerii, cum uită cu totul de ei în acele lumi… Așa că ne-am gândit: de ce să nu le ridicăm un monument, o instalație-de-nu-mă-uita pe bune? Să le transformăm lumea aparentă într-una rezistentă. Dacă tot fac bășici în degete, apăsând nebunește pe tastatură, măcar saă atingă pe bune acea lume virtuală. Să paășească în ea, să se joace de-a v-ați ascunselea, să își facă siesta la umbra proiecțiilor din Loonia. Ne-am propus ca partea de vizual să ofere o experiență care să încânte consumatorul, să îl țină aproape de brand și să simtă că e o relație de simbioză între cei doi.“, a spus Ada Mușat – Copywriter si Alex Nimurad – Art Director Leo Burnett Romania.

Echipa Leo Burnett Romania: Ada Mușat - Copywriter; Alexandru Cristea - Art Director; Matei Psatta - Head of Digital Strategy; Gabriela Suciu - Brand Communication Manager; Cristian Balaci -  Senior Event Producer

Video Animation - Rareș Bartoș; 3D modeller – Klusterart; Script Writer & Director, MC2 - Alin Boeru

Echipa Absolut / Pernod Ricard Romania: Radu Moldovan Petruț - Marketing Manager, Andreea Munteanu - Brand Manager

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Lavinia
15 August 2016, 21:10
Iata ca au inceput sa apara idei fantastice. Cat si puneri in scena foarte reusite. Extindem putin priceperea?
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare