Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 12 Iunie 2018
Dr. Peștișor oferă copiilor din Brașov și Covasna sesiuni de terapie multisenzorială

Dr. Peștișor oferă copiilor din Brașov și Covasna sesiuni de terapie multisenzorială

Peste 120 de copii cu diferite tipuri de deficiențe din Brașov și Covasna se bucură de terapie gratuită prin proiectul „Dr.Peștișor – terapeutul copiilor”. Inițiativa aparține Centrului de Cercetări Subacvatice din Dalnic, județul Covasna și a câștigat o finanțare din partea Fundației Orange, prin programul „Susține un ONG!”, ediția 2018.

Sesiunile, care se vor desfășura pe toată durata verii și în luna septembrie, vor îmbina terapia asistată de animale, folosind pești Koi și carași aurii, cu meloterapia (terapie prin muzică) și unele elemente de hidroterapie.

Scopul proiectului este acela de a îmbunătăți calitatea vieții și de a dezvolta abilitățile de comunicare și relaționare a unor copii cu deficiențe senzoriale și fizice precum tulburări de spectru autist, sindrom Down, dificultăți de cunoaștere și învățare, dar și altele.

„Perioada în care activitățile instituțiilor de stat, inclusiv cele ale școlilor, sunt reduse sau întrerupte, este un moment bun ca părinții copiilor cu deficiențe să îi aducă pe cei mici la centrul nostru și să participe împreună cu ei la activitățile pe care le propunem. Am văzut de-a lungul timpului ce înseamnă pentru un copil cu deficiențe terapia acvatică și, chiar dacă e mai puțin cunoscută la noi în țară, efectele lucrului cu emoțiile lor, într-un mod constructiv, produce treptat efecte extraordinare asupra modului în care cei mici se integrează într-un grup, comunică și relaționează cu ceilalți.” a spus Szabó Jenő, Managerul Departamentului de Terapii Speciale de la Centrul de Cercetări Subacvatice.

Peste 2000 de familii din Brașov și Covasna au în grijă unul sau mai mulți copii cu diferite tipuri de deficiențe, care au nevoie de terapie periodică. La centrul din Dalnic se bucură de sprijin din partea unor profesioniști licențiați în psihopedagogie specială, cu experiență de peste 10 ani în învățământul special, dar și de bazine speciale pentru terapie și aparatură adaptată nevoilor lor.

„Am prezentat proiectul în concursul „Susține un ONG” și am câștigat o finanțare pentru Dr. Peștișor. Cu ajutorul Dr. Peștișor, copiii cu deficiențe din Brașov și Covasna vor experimenta senzații noi, care sperăm să le îmbunătățească starea fizică, psihică și emoțională. ” a spus Smazenka Ferencz Andras, angajat Orange, câștigător al concursului de finanțare „Susține un ONG!”

Proiectul a câștigat una dintre cele 6 finanțări de 32.000 lei de anul acesta, oferite de Fundația Orange prin programul de finanțare „Susține un ONG!”. Prin concurs, angajații Orange sunt încurajați să propună și să coordoneze, alături de un ONG partener, proiecte de filantropie în care cred.

                                                         ***

Fundația Orange este o organizație non-profit care se implică în viața comunității prin realizarea de proiecte de filantropie menite să aducă schimbări pozitive în viața persoanelor dezavantajate. În cei 5 ani de activitate, Fundația Orange a investit peste 3,5 milioane de euro în proiecte de educație digitală pentru persoane defavorizate și în proiecte de sănătate, educație, cultură, în beneficiul persoanelor cu deficiențe de vedere și/sau de auz, în scopul integrării lor sociale. Pentru mai multe informații vă rugăm vizitați www.fundatiaorange.roși www.digitaliada.ro.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare