Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 26 Octombrie 2017
Eurosport achiziționează drepturile de difuzare a  Formula E în Europa

Eurosport achiziționează drepturile de difuzare a Formula E în Europa

Eurosport şi-a extins acordul pentru difuzarea Campionatului FIA Formula E, urmând să difuzeze competiția în întreaga Europă, începând cu sezonul 2017-18. Timp de trei ani, Eurosport va difuza în direct toate cele 14 evenimente competiţionale din orașe precum New York, Paris, Roma, Santiago sau Sao Paulo. Noul sezon va începe în weekend-ul 2-3 decembrie 2017, când vor avea loc primele două curse de la Hong Kong.

Începând cu acest sezon, Eurosport va deţine drepturi exclusive şi de sublicenţiere în Europa (exceptând Marea Britanie şi Italia, unde Eurosport deţine drepturi non-exclusive). Eurosport va subcontracta anumite drepturi către canale libere la retransmisie, care vor completa acoperirea Eurosport pe anumite pieţe.

În calitate de “Gazdă pentru Formula E” în Europa, Eurosport oferă brandurilor şansa de a se asocia cu sporturile cu motor,  interacționând cu fanii lor prin intermediul canalelor TV, al platformelor digitale şi al rețelelor de socializare.

Puteți urmări promo-ul noului sezon de Formula E dând click aici.

Eurosport a transmis Campionatul FIA Formula E pentru prima dată în Germania, Polonia şi ţările nordice, în 2015; anul trecut a fost adăugată şi Olanda.

Campionatul FIA Formula E din acest sezon va urmări în competiţie Audi, Citroen-DS, Renault şi Jaguar, cu monoposturi 100% electrice, conduse de unele dintre cele mai mari nume din sporturile cu motor, precum superstarul brazilian Nelson Piquet Jr, germanul Nick Heidfeld şi campionul actual, Lucas di Grassi.

Peter Hutton, CEO Eurosport, a declarat: “Constatăm că există o simetrie între valorile Formula E şi ale Eurosport, având în vedere dorinţa comună de a încerca lucruri noi pentru a creşte implicarea fanilor sporturilor cu motor. Ultimele două sezoane ale acestui campionat se văd pe Eurosport, așadar consider că jucăm un rol important în popularizarea sa. Avem deja o tradiţie în ceea ce privește transmisiunile sporturilor cu motor în Europa şi suntem încântaţi că putem oferi acest sport mai multor fani care vor putea să urmărească din nou Formula E pe Eurosport în 2017-18.”

Alejandro Agag, Fondator & CEO Formula E, a declarat: “Este extraordinar că extindem parteneriatul cu Eurosport şi Discovery. În acelaşi timp, ne extindem aria de acoperire TV şi digitală în întreaga Europă – o piaţă esenţială pentru creșterea notorietății Formula E. Ca “Gazdă a Jocurilor Olimpice în Europa”, Eurosport şi Discovery sunt perfect poziţionate pentru a relata povestea circuitelor compeţitionale stradale cu vehicule electrice şi a celor mai cunoscuţi piloți care luptă pentru a deveni campioni.”

Jonathan Davies, Managing Director, Advertiser Partnerships, Discovery Networks International and Eurosport, a declarat: “Circuitele stradale cu vehicule electrice Formula E se bucură de o notorietate din ce în ce mai mare. Cu această ocazie, Eurosport oferă brandurilor şansa de a susține în calitate de parteneri această competiție, putând interacționa cu milioane de fani prin transmisiuni TV, digitale şi prin intermediul rețelelor de socializare.”

Prin achiziţionarea drepturilor pentru Formula E în Europa, Eurosport îşi consolidează portofoliul de competiţii din domeniul sporturilor cu motor, printre care se numără şi prestigioasa cursă de 24 de ore de la Le Mans (în Europa şi Regiunea Asia-Pacific), Moto GP (pe şase țări din Europa), Campionatul Mondial de Turisme (WTCC) (Europa şi Regiunea Asia-Pacific) şi Campionatul Mondial de Superbike SBK (Europa).

Fanii pot fi mereu la curent cu tot ce se întâmplă în Campionatul FIA Formula E accesând www.eurosport.com/allmotorsports and www.fiaformulae.com.

Extra info

Eurosport, destinația pentru sport nr. 1 din Europa, stârnește pasiunea pentru sport a fanilor și îi conectează la cele mai importante evenimente sportive din lume. În calitate de nouă Gazdă a transmisiunilor Jocurilor Olimpice în Europa, Eurosport va oferi experiența supremă a Jocurilor Olimpice pentru mai mulți oameni, pe mai multe „ecrane” ca niciodată – apropiind fanii de eroii lor prin programele ce spun povestea acestora de-a lungul fiecărui an. În mod evident definite ca fiind Gazdele Ciclismului, ale Tenisului de Mare Șlem și ale Sporturilor de Iarnă, canalele Eurosport - Eurosport 1, Eurosport 2 şi Eurosportnews - au în total 236 de milioane de abonaţi, în 94 de ţări din Europa, zona Asia-Pacific, Africa şi Orientul Mijlociu. Eurosport.com este website-ul de știri de sport nr.1 al Europei, cu o medie de 14,5 milioane de vizitatori unici pe lună. În plus, Eurosport Player, serviciul digital ce oferă acces nelimitat la cerere, este disponibil oricând și pe orice dispozitiv, în 52 de ţări. Eurosport Events este divizia specializată în administrarea şi promovarea evenimentelor sportive internaţionale. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi corporate.eurosport.com 

Campionatul FIA Formula E include curse stradale cu vehicule electrice. La nivel mondial, este primul eveniment din domeniul sporturilor cu motor în care intră în competiţie vehicule exclusiv electrice, cu un singur loc. Formula E aduce emoţia acestor competiţii electrizante în câteva dintre cele mai mari oraşe ale lumii, precum New York, Hong Kong, Paris sau Roma.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare