Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 19 Iulie 2017
Hope and Homes for Children a deschis casa de tip familial cu numărul 100  în București, Sectorul 3

Hope and Homes for Children a deschis casa de tip familial cu numărul 100 în București, Sectorul 3

Marți, 18 iulie, Fundația Hope and Homes for Children, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sectorul 3, a inaugurat casa de tip familial „Speranța”, în care vor locui opt copii care provin din Centrul de Plasament „Crinul Alb”. Aceasta este casa de tip familial cu numărul 100 pe care Hope and Homes for Children a construit-o și dat-o în folosință de la începutul activității sale în România, în 1998.

La evenimentul de inaugurare au participat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, Georgeta Terciu, director general DGASP Sector 3, Bianca Stegeran, director național adjunct al Hope and Homes for Children, Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, Corina Caragea, prezentatoare a Știrilor din Sport de la PRO TV, reprezentanți ai unor companii, susținători ai Fundației și alți reprezentanți ai autorităților locale. Casa de tip familial a fost construită cu sprijinul Viridian Housing, The Melbreak Charitable Trust și Ariston Thermo.

Procesul de închidere a Centrului de Plasament „Crinul Alb” de către Hope and Homes for Children și DGASPC Sectorul 3 a început în anul 2015 și a inclus un set de acțiuni comune, atât în perioada premergătoare mutării, cât și după mutare.

Cei 8 copii de la Centrul de Plasament „Crinul Alb” din Sectorul 3 locuiesc, începând cu 18 iulie în noua lor casă, Casa „Speranța”, o clădire pe un singur nivel, cu patru dormitoare, o cameră de zi, două băi și o bucătărie, toate foarte spațioase, primitoare și adaptate nevoilor lor. Cu ajutorul Corinei Caragea, prezentatoarea Știrilor din Sport de la PRO TV, și a lui Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, copiii au plantat arbuști și flori lângă casă pentru a o face cât mai primitoare și frumoasă.

Toate casele de tip familial construite de Hope and Homes for Children le oferă copiilor și tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Într-o astfel de casă trăiesc maximum 10-12 copii care se bucură de găzduire, îngrijire, educație, sprijin emoțional și consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viața independentă. Odată cu finalizarea construcției și darea în folosință, Hope and Homes for Children donează casele de tip familial partenerului cu care colaborează, în acest caz DGASPC Sector 3, dar continuă să aplice planurile de acomodare, pregătite împreună cu membrii de personal pentru fiecare copil în parte și să monitorizeze, pe termen lung, copiii și membrii de personal, pentru a se preîntâmpina proactiv eventualele probleme.

„Suntem preocupați în permanență să îmbunătățim serviciile sociale pentru copiii cu dizabilități sau aflați în dificultate. Încercăm să le creăm în aceste căsuțe un mediu apropiat de cel familial, așa încât să-și dezvolte cât mai multe deprinderi de viață independentă. De aceea, sper ca împreună să facem aceste căsuțe de tip familial cât mai atractive și mai bine dotate”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

„Cred că dincolo de dramele prin care trec acești copii, abandonați sau chinuiți de părinți, cu diverse afecțuni, ei își doresc cel mai mult o familie și un mediu apropiat de cel al unui loc primitor pe care sa îl numească „acasă”, până își vor lua zborul în viața de adult. Pentru această viață vor fi sprijiniți aici – psihologic, emoțional, educațional. Mă bucur ca am fost printre primii musafiri în noua lor casă și am plantat împreună în grădina din spatele ei și sper ca acesta să fie primul pas spre o viață frumoasă și liniștită pe care noi ceilalți, care am avut norocul sa creștem într-o familie, nu știm să o apreciem la adevărata ei valoare”, a spus Corina Caragea, prezentatoare a Știrilor din Sport de la PRO TV.

Extra info

Hope and Homes for Children România activează în țara noastră din 1998, timp în care a contribuit în mod direct la închiderea a 53 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut, în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Hope and Homes for Children şi ale partenerilor săi, 4.985 copii au fost scoși din instituții, iar alți 912 urmează să părăsească instituțiile în curs de închidere.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare