Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 1 Noiembrie 2017
KFC și Asociația Climb Again susțin copiii cu nevoi speciale în practicarea escaladei ca modalitate de terapie și performanță

KFC și Asociația Climb Again susțin copiii cu nevoi speciale în practicarea escaladei ca modalitate de terapie și performanță

KFC anunţă lansarea parteneriatului cu Asociația Climb Again prin care sprijină copiii cu nevoi speciale în practicarea unei metode inovatoare de terapie: escalada. Implicarea KFC în proiectul „Escalada – terapie pentru dizabilitate!” derulat de către Asociația Climb Again va ajuta la susținerea copiilor și tinerilor cu deficiențe senzoriale vizuale și auditive, fizice și/sau neuromotorii, psihice, din spectrul autist sau post-traumatice (traume fizice sau emoționale), precum și a copiilor din centrele de plasament, pentru a-și dezvolta abilitățile de integrare socială și de viață independentă.

Unul dintre obiectivele pe termen mediu ale Asociaţiei Climb Again îl reprezintă dezvoltarea la nivel național a programului de escaladă ca terapie pentru dizabilități și antrenarea prin această metodă a unui număr cât mai mare de copii cu nevoi speciale diverse. Acest obiectiv poate fi dus la îndeplinire prin crearea unui Centru de Escaladă Climb Again în București și prin dotarea cu panouri de escaladă a tuturor școlilor speciale pentru deficienți de vedere din ţară, șapte școli în șase orașe.

Parteneriatul KFC cu Asociația Climb Again se înscrie în direcțiile strategice de CSR ale companiei având scopul de a susține educația și dezvoltarea tinerilor și debutează prin susținerea, în perioada septembrie – decembrie 2017, a cursurilor de escaladă ca terapie desfășurate la panourile de escaladă ale Asociației Climb Again montate la partenerii săi. Inițierea în escaladă pentru copiii cu nevoi speciale este gratuită.

„Am susținut și vom susține în continuare tinerii prin proiectele de responsabilitate socială în care ne implicăm. Suntem de părere că puterea stă în mâinile lor. Din păcate, câteodată, cei mai puțin norocoși dintre ei duc o luptă înzecit mai dură pentru a se putea integra în societate și a avea parte de aceleași beneficii care nouă celorlalți ni se par firești. Sprijinim Asociația Climb Again în demersul lor de a reda tinerilor cu nevoi speciale și părinților lor speranța la viața normală pe care o merită şi suntem convinși că prin intermediul acestui parteneriat vom reuși să le cultivăm şi mai mult încrederea în forţele proprii. Ne bucurăm să devenim adevărați ambasadori ai curajului de a depăși imposibilul“, a declarat Claudia Porojan, Senior PR & CSR Manager KFC România.

Grija și compasiunea față de oamenii cu dizabilitați trebuie dublate de sprijin, încredere și curaj. În acest sens, escalada este în primul rând un antrenament foarte bun pentru a învăța să ne depășim propriile limite. Beneficiile dovedite pentru copii, îndeosebi pentru copiii cu nevoi speciale, sunt multiple și conduc la dezvoltarea abilităților de viață independentă și de integrare socială, prin creșterea încrederii în forțele proprii, îmbunătățirea imaginii de sine, stimularea psihomotricității, dobândirea de noțiuni de disciplină și, mai ales, învățarea curajului. Asociația Climb Again urmărește să motiveze copiii și să le deschidă orizonturi către noi experiențe. Escalada este o terapie de succes care contribuie la integrarea socială și îi stimulează pe copiii cu nevoi speciale să depășească ceea ce societatea definește pentru ei ca fiind imposibil”, spune Claudiu Miu, Președintele Asociației Climb Again, cățărător profesionist, multiplu campion național, vicecampion și campion balcanic.

Claudiu Miu, împreună cu instructori de escaladă specializați și atestați de Federația Română de Alpinism și Escaladă, terapeuți, manageri de proiect şi voluntari cu pregătire de specialitate (cadre didactice, sportivi, terapeuți) sunt cei care asigură îndrumarea în practica escaladei ca terapie.

Extra info

Sphera Franchise Group S.A. este cel mai mare grup de restaurante din România şi deţine companiile care operează în sistem de masterfranciză brandurile KFC, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery şi Taco Bell.

În România, lanţul de restaurante KFC numără 63 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, operează două restaurante la Chişinău, Republica Moldova și două în zona de nord-est a Italiei.

Asociația Club Sportiv Climb Again este un ONG afiliat la Federația Română de Alpinism și Escaladă (FRAE), a cărui misiune este aceea de a încuraja și de a susține copiii, tinerii și adulții cu dizabilități fizice și psihice să practice escalada ca o metodă de dezvoltare a abilităților de viață și de reintegrare socială. Printre beneficiarii asociației se numără  copii și tineri cu deficiențe senzoriale vizuale și auditive, fizice și/sau neuromotorii, psihice, din spectrul autist sau post-traumatice.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare