Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 11 Octombrie 2017
MATER se deschide cu o săptămână întreagă de conferințe dedicate materialelor

MATER se deschide cu o săptămână întreagă de conferințe dedicate materialelor

În cadrul săptămânii de lansare MATER (13-22 octombrie), profesioniștii din domenii precum arhitectură, design, arte vizuale, contrucții sau producție publicitară sunt invitați să descopere materialele din portofoliul bibliotecii în cadrul unor seminarii organizate alături de partenerii proiectului.

Evenimentele abordează teme de interes în special din domeniul arhitecturii (e.g. eficiența energetică în construcții, proiecte de arhitectură premiate), designului interior (e.g. trend-uri în amenajarea spațiilor de birouri, materiale și tehnici noi de colorare) și artelor vizuale (e.g. soluții pentru industrii creative din zona hârtiei, tapetului și foliilor decorative). Expertiza este furnizată de consultanții tehnici ai partenerilor-producători de materiale, precum și de specialiști internaționali precum Agnes Lafarge - Marketing Development Manager Antalis International (Franța), Matteo Sghedoni – Sales Manager GranitiFiandre (Italia) sau Alex Horisberger, Senior Design Consultant BASF (Germania).

Decizia de a sprijini acest proiect a fost una cât se poate de firească: la BASF, inovația este motorul care ne-a propulsat în ultimii 150 de ani și ne-a permis să devenim lider în domeniul chimiei. În mod similar, Biblioteca de Materiale este un demers unic în această regiune, demers care pune accent pe inovație și pe oamenii din spatele acesteia, căci pentru a fi creativ ai nevoie de un spațiu care să îți permită să gândești out of the box. Și pentru că MATER vizează domeniul construcțiilor și al designului de produs – două domenii care pot accelera și menține creșterea economică – oferim celor care vor folosi acest spațiu nu doar mostre de materiale și acces la cunoștințe specializate, ci și materiale puse în operă, precum pardoseala din această încăpere, pentru a ‘gusta’ experiența utilizatorului care beneficiază de produsele BASF”, declară Diana Neacșu – Communications & Government Relations BASF.

Echipa MATER

În săptămâna 13-22 octombrie MATER își va deschide porțile cu un program de seminarii și conferințe pe tema inovației prin materiale, iar vineri 20 octombrie va avea loc petrecerea de deschidere oficială a bibliotecii.

Toate informațiile despre program și spațiul MATER sunt disponibile pe pagina de facebook MATER Library și pe pagina evenimentului.

Toate evenimentele vor avea loc la spațiul MATER, de pe Splaiul Unirii 160, în complexul Industria Bumbacului.

Extra info

MATER este prima bibliotecă de materiale din România și Europa de Sud-Est. Va fi deschisă în octombrie 2017 și va expune 3.000 de materiale într-o primă etapă. MATER este un proiect dezvoltat de asociația Nod makerspace ce a fost inițiat prin programul Mobilizăm excelența creat de Porsche Romania și dezvoltat împreună cu Fundația Comunitară București, precum și un proiect finanțat în programul ”București, Oraș participativ”, realizat cu sprijinul ARCUB și Primăria Municipiului București.

 

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare