Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 15 Mai 2018
Peste 500 de alergători au participat la Semimaratonul București și au strâns bani pentru cauza Hope and Homes for Children

Peste 500 de alergători au participat la Semimaratonul București și au strâns bani pentru cauza Hope and Homes for Children

În 13 mai, peste 500 de alergători Team Hope au participat la cea de-a șaptea ediție a Volkswagen Semimaratonul București și au adunat peste 250.000 de lei care vor fi distribuiți către programul de prevenire a separării copilului de familie derulat de Hope and Homes for Children.

Printre alergători s-au numărat Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, arhitectul Omid Ghannadi, jurnaliștii Florin Negruțiu, Claudiu Pândaru și Marius Pancu (Digi 24), Otniela Sandu, finalistă în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV, designerul Irina Marinescu, precum și Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Fundației. Lor li s-au alăturat alergători din companiile care susțin programele Fundației Hope and Homes for Children, precum și alergători individuali care au vrut să susțină cauza organizației. Echipa de ștafetă formată din Alexandru Soare, Andrei Ștefana și Marius Bușcă s-a clasat pe locul I și a câștigat trofeul la această categorie. Atleta de performață Florina Pierdevară, specializată în proba de 800m, s-a alăturat pentru prima dată Team Hope și a participat la proba populară, unde a câștigat locul întâi.

Cea de-a șaptea ediție a Volksvagen Semimaratonul București a atras aproape 17.000 de alergători în cele două zile de competiție, sâmbătă, 12 mai și duminică, 13 mai.

Sâmbătă, 12 mai, la cortul Hope and Homes for Children din Piața Constituției a avut loc un spectacol de păpuși pentru copii susținut de actrița și regizoarea Ana Crăciun-Lambru, de care s-au bucurat o mulțime de micuți care au participat sau i-au susținut pe alergătorii de la Cursa Copiilor și Cursa Adolescenților.

Duminică, 13 mai, încă de la primele ore ale dimineții, alergătorii Team Hope s-au adunat la cortul Hope and Homes for Children și s-au pregătit să ia startul la cursele de 10 km, 21 km și ștafetă. Team Hope este echipa de alergători fundraiseri ai Hope and Homes for Children și a luat naștere din dorința de a extinde eforturile de fundraising și awareness ale Fundației în comunitate, propunând noi moduri prin care oamenii – sportivi pasionați sau începători, sponsori, parteneri, voluntari sau endorseri – să susțină programele din domeniul protecției copilului. La a șaptea ediție a Volkswagen Bucharest Half Marathon, peste 500 de alergători, angajați ai companiilor partenere și alergători individuali, s-au alăturat Team Hope și au adunat fonduri pentru a crea condiții mai bune de trai pentru două familii incluse în programul de prevenire a separării copilului de familie.

Actorul Marius Manole, Ambasador Hope and Homes for Children, a participat la cursa de 10 km, aflându-se alături de Team Hope pentru a treia oară într-o competiție sportivă. Arhitectul Omid Ghannadi a făcut echipă în cursa de ștafetă cu jurnaliștii Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru, gazdele emisiunii „În fața ta” a postului de televiziune Digi 24, care au participat pentru prima dată la semimaraton. Tot la ștafetă a alergat și Otniela Sandu, finalistă în show-ul „Supraviețuitorul” de la PRO TV, alături de Marius Pancu, jurnalist al postului Digi 24.

Dragoș Bucurenci, director de dezvoltare al Hope and Homes for Children, a alergat 21 km pentru a ajuta familia Horia să rămână unită. Tot pentru cauza acestei familii au alergat și designerul Irina Marinescu alături de fotograful Andrei Runcanu, care au participat la cursa de 10 km.

Amalia Enache, Ambasador Hope and Homes for Children de opt ani, Zoli Toth, un susținător activ al Fundației și Tudor Bratu, unul dintre preznetatorii emisiunii „Super Speed” de la PRO TV au fost prezenți la cortul organizației pentru a-i încuraja pe alergătorii din Team Hope.

Voluntari ai Asociației Tășuleasa Social și ai Societății Studenților în Medicină din București (SSMB) i-au susținut pe alergătorii Team Hope la punctul de hidratare și la cortul Team Hope din Piața Constituției. În total, peste 70 de voluntari au fost alături de membrii Team Hope la această ediție a Semimaratonului București.

Cei peste 500 de alergători Team Hope, angajați ai unor companii și alergători individuali, au strâns, în total, peste 250.000 de lei, bani care vor ajuta două familii să aibă mai condiții mai bune de trai. Genpact România, compania care a adus 200 de alergători în Team Hope, a sprijinit o familie din județul Bistrița Năsăud care are nevoie de o locuință adecvată pentru cei patru copii, dintre care doi sunt insituționalizați. Ca urmare a susținerii financiare oferite de Genpact România, Hope and Homes for Children va achiziționa un apartament cu două camere și va ajuta părinții să îi reintegreze în familie pe cei doi copii insituționalizați.

Participarea alergătorilor Hope and Homes for Children la cea de-a zecea ediție a Volkswagen Semimaratonul București a fost posibilă și datorită companiilor COS, Deutsche Bank, Henkel, Holcim, JYSK, Samsung, Samsung Shared Services Centre Europe, Societe Generale European Business Services, Skanska, UiPath, Webhelp, Farmexpert și Farmaciile Alphega, Arval, JYSK România. Partenerii Team Hope au fost: Elevate, Radisson Blu, Sloop, Solaris, Godmother, NAN Events.

În total, până acum peste 2.500 de alergători și 430 de voluntari s-au alăturat Team Hope, susținând astfel cauza copiilor vulnerabili ai României.

                                                  ***

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 55 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.185 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare