Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 19 Iulie 2017
Pickup cu valențe lifestyle – Mercedes-Benz Clasa X

Pickup cu valențe lifestyle – Mercedes-Benz Clasa X

Mercedes-Benz anunță lansarea Clasa X, pickup-ul premium ultra-versatil ce are la bază Conceptul Clasa X, adus în producție aproape neschimbat față de prima sa apariție, din octombrie 2016. Noul Mercedes-Benz Clasa X este unic prin gama extinsă de utilizări și aplicații, putând fi folosit ca pickup tradițional, pentru transporturi pe cele mai dificile condiții de drum, fiind totodată perfect adecvat unui stil de viață urban, de familie.

Clasa X reinventează pickup-ul tradițional, îmbinând trăsăturile clasice și robustețea unui pickup de dimensiuni medii cu atributele tipice Mercedes-Benz, de la dinamism, confort și siguranță, până la design, conectivitate și opțiuni extinse de personalizare. Disponibil în trei variante de design și echipare, cu motorizări de 4 și 6 cilindri, tracțiune spate, variabilă sau 4MATIC4 permanentă, și cu o cutie de viteze manuală, în șase trepte, sau automatică, cu șapte trepte. În plus, există șase versiuni diferite de tapițerii pentru scaune, două tipuri diferite de piele pentru interior și o gamă variată de accesorii și decorațiuni Mercedes-Benz. 

Clasa X se adresează unor grupuri diferite de clienți: de la proprietari de teren și fermieri argentinieni, proprietari de afaceri și companii de construcție din Australia sau familii din Brazilia cu o afinitate pentru produse premium, până la trend-setteri și trend-followeri din Africa de Sud sau Marea Britanie, sau sportivi aventuroși din Noua Zeelandă și Germania.

Caracter robust cu fler dinamic

Cu designul său progresiv, Mercedes-Benz Clasa X atinge echilibrul perfect între caracterul dur și stil. Pickup-ul încorporează filosofia de design senzual a Mercedes-Benz. Prin evidențierea suprafețelor și a elementelor decorative, designul purist atrage atenția asupra trăsăturilor tradiționale ale unui pickup, combinându-le cu numeroasele funcționalități ale acestuia. 

Partea frontală este puternică și impunătoare, cu trei stilizări diferite

Partea frontală are aspectul plin de farmec al unuia dintre SUV-urile consacrate ale mărcii – cu steaua dispusă central, grila radiatorului împărțită în două, capota mare și impunătoare și farurile care se extind pe aripile autovehiculului. Bara frontală de protecție accentuează lățimea și se distinge în funcție de designul și de linia de echipare alese. Aceasta nu este vopsită, în cazul liniei PURE, la modelul PROGRESSIVE este vopsită în culoarea mașinii, în timp ce la versiunea de echipare POWER bara de protecție e vopsită în culoarea vehicului și include ornamente cromate.

Design purist pentru partea din spate cu bara de protecție cu treaptă integrată

Similar bării frontale de protecție, bara de protecție din spate variază în funcție de designul și echiparea alese: aceasta este vopsită în negru pentru modelul PURE, respectiv în culoarea mașinii pentru PROGRESSIVE, în timp ce varianta POWER are în plus o bară cromată, ce îi oferă un plus de eleganță. Pentru a accesa în mod convenabil zona de depozitare pentru încărcare și descărcare, bara de protecție are o treaptă integrată. Dacă deschiderea hayonului la 90 de grade nu este preferată, Clasa X poate fi comandată fără bară de protecție, ceea ce permite deschiderea hayonului la 180 de grade.

Noul standard de referință în termeni de confort și calitate

La interior, Clasa X duce calitatea și confortul la un alt nivel în segmentul de pickup-uri medii. Panoul de control include ornamentul decorativ concav tipic Mercedes-Benz, acesta întinzându-se pe toată  lățimea bordului - o caracteristică nouă pentru acest segment de vehicule. Există trei variante de ornamente disponibile pentru Clasa X POWER: un aspect pixelat negru mat, un efect de aluminiu cu granulație longitudinală și o stilizare de tip lemn mat, de culoarea maro.

Scaune confortabile cu ajustare electrică, de asemenea disponibile cu suport lombar

S-a investit multă atenție în dezvoltarea scaunelor Clasei X pentru a fi cât mai confortabile. Materialele premium și structura scaunelor cu suport lateral optim, poziția înaltă a scaunului și utilizarea spumei moi ergonomice fac șederea confortabilă atât pentru șofer, cât și pentru pasagerul din față, chiar și pe parcursul călătoriilor mai lungi.

Cea mai vastă selecție de materiale și culori din acest segment

Există șase materiale pentru tapițeria scaunelor, incluzând două variante de piele care au cusături contrastante și două culori pentru plafon. Clasa X oferă astfel cea mai largă gamă de materiale și culori din segmentul său. Scaunele din Clasa X PURE sunt dotate standard cu țesătură Tunja negru. Piele artificială neagră este disponibilă opțional. Scaunele de confort din varianta PROGRESSIVE sunt acoperite cu material posadas de culoarea neagră. 

Personalizabil până la ultimul detaliu – Pachete Style și o gamă extinsă de accesorii

Opțiunile de personalizare ale liniilor de echipare PROGRESSIVE și POWER sunt dublate de pachetele Style. Prin intermediul acestora, Clasa X poate fi echipată, spre exemplu, cu panouri laterale și o fereastră cu deschidere electrică. În plus, echipa de designeri și ingineri a Mercedes-Benz au creat o gamă largă de accesorii pentru Clasa X. Acestea îi permit Clasei X să fie personalizată cât mai mult, pentru a se potrivi gusturilor și cerințelor personale - în ceea ce privește designul, funcționalitatea și capacitatea de rulare.

Cuplu mare și performanțe unice, în patru și șase cilindri

La lansarea pe piață, Clasa X are două motorizări deopotrivă puternice și eficiente, cu patru cilindri. Sistemul de propulsie diesel common-rail cu cuplu mare și cilindree de 2,3 litri este disponibil în două variante - în X 220 d, cu un singur turbocompresor, generând 120 kW / 163 CP, respectiv biturbo X 250 d, cu nu mai puțin de 140 kW / 190 CP. Ambele modele diesel sunt disponibil cu volan pe stânga sau dreapta, cât și cu transmisie cu tracțiune spate sau cu tracțiune integrală. Datorită nevoilor foarte specifice ale pieței, de exemplu în Dubai și Maroc, modelul pe benzină X 200 de 122 kW / 165 CP este disponibil doar ca vehicul cu volan pe partea stângă, cu tracțiune spate. 

Călătorii dinamice și confortabile la același nivel cu autoturismele Mercedes-Benz

Clasa X este primul pickup care asigură performanțe excelente pe toate tipurile de teren. Masiv, cu ampatamentul lung și suspensie confortabilă tipică Mercedes-Benz, Clasa X deschide un nou univers al plăcerii de a șofa și a dinamicii la conducere - fără a face însă compromisuri pe teren accidentat. O caracteristică specială pentru acest segment: arcurile elicoidale sunt prezente atât pe ​​față, cât și în spate, contribuind la confortul asigurat de suspensie.

Tracțiune 4MATIC variabilă sau permanentă, pentru toate tipurile de teren

Tracțiunea variabilă 4MATIC disponibilă pe modelele diesel X 220 d 4MATIC și X 250 d 4MATIC este perfectă pentru toate tipurile de teren. Cu aceasta, roțile din față pot fi cuplate sau deconectate prin mijloace electrice în funcție de suprafață. De la jumătatea anului 2018, Mercedes-Benz va lansa versiunea cu tracțiune integrală permanentă. Sistemul permanent de tracțiune integrală 4MATIC va fi oferit exclusiv pe motorizările cu șase cilindri. Off-road, ambele variante 4MATIC beneficiază de aceeași performanță excelentă, parțial și datorită angrenajului diferențialului aflat pe puntea spate. Toate modelele cu tracțiune integrală sunt dotate standard cu DSR (Downhill Speed Regulation).

Gama completă de echipamente de siguranță

La fel ca toate vehiculele Mercedes-Benz, Clasa X se distinge prin nivelul său exemplar de siguranță. Pickup-ul vine cu o gamă largă de echipamente pentru confort și siguranță, dotări excepționale în acest segment de vehicule. Nivelul ridicat de protecție a Clasei X rezultă din caroseria sa solidă, cu o rezistență ridicată și o structură față și spate care pot absorbi energia prin deformarea controlată și foarte bine direcționată. În plus, siguranța pasivă este asigurată datorită echipamentului standard, cuprinzâd șapte airbag-uri și sistem de atașare I-size pentru două scaune pentru copii.

Primul pickup de dimensiuni medii cu opțiuni inteligente de conectivitate

Clasa X este primul pickup de dimensiuni medii care oferă un modul de comunicații cu o cartelă SIM integrată. Acest lucru face posibilă utilizarea serviciilor Mercedes me connect și accesarea vehiculului prin smartphone. Astfel, șoferii din clasa X din 21 de piețe europene pot, de exemplu, să citească informații utile, cum ar fi nivelul combustibilului și presiunea în anvelope, și să afle locația Clasei X atunci când este parcată sau condusă de altcineva. Alte servicii de conectare Mercedes includ serviciul de apel de urgență Mercedes-Benz și serviciile standard Breakdown Management, Accident Recovery, Maintenance Management și Remote Vehicle Diagnostics.

Primul pickup cu informații din trafic în timp real

Transferul informațiilor despre trafic în timp real este un aspect important al conectivității inteligente datorită modulului de comunicații cu cartelă SIM integrată. Asociat cu un cont de utilizator în portalul Mercedes me și în Europa, sistemul de navigare COMAND Online poate afișa începutul și lungimea unui blocaj de trafic pe o hartă la mai puțin de 100 de metri de poziția exactă și poate calcula un traseu dinamic cu o durată de călătorie mai scurtă. Pierderea potențială a timpului este luată în considerare automat în timp real pentru ora de sosire afișată de navigația COMAND Online. Sistemul oferă, de asemenea, o vedere 3D cu modele urbane tridimensionale, facilitând orientarea în mediul urban. Mai mult, destinațiile personale speciale pot fi salvate sau importate prin intermediul cardului SD, iar patru hărți alternative pot fi afișate pe harta de navigație.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare