Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 24 Septembrie 2013
Premieră la IAB Forum România 2013: studii despre comportamentul utilizatorului român de Internet și impactul mediului digital asupra obiectivelor de brand

Premieră la IAB Forum România 2013: studii despre comportamentul utilizatorului român de Internet și impactul mediului digital asupra obiectivelor de brand

Ediția a treia a IAB Forum România, evenimentul de referință al industriei locale de publicitate online, va pune accent pe know-how-ul oferit de speakeri locali și pe prezentarea unor studii de impact pentru industria de comunicare digitală din România. Evenimentul va avea loc pe 1 octombrie 2013, la White-Club București.

de IAB România
Unele dintre cele mai interesante și de actualitate studii prezentate la IAB Forum 2013 vizează:
”Life on Digital Planet Brand”, studiu prezentat de GfK – proiectul demonstrează impactul mediului digital asupra obiectivelor de brand și analizează modul în care marketerii se pot folosi de online pentru a crește awareness-ul anumitor branduri sau pentru a schimba percepții în legătură cu altele; prin compararea a trei campanii diferite, studiul GfK evaluează contribuția mediului online într-un mix de comunicare;
• Informații despre comportamentul utilizatorului român de Internet, studiu realizat în premieră la noi de către Gemius; studiul prezintă date despre: comunitatea de utilizatori de Internet din România, profilul utilizatorului român care navighează online, frecvența de folosire a Internetului, un top al celor mai populare site-uri ș.a.;
• Utilizarea Paid, Owned & Earned Media în procesul de branding, studiu prezentat de MediaDirection; studiul face o analiză a noului ecosistem comunicațional și evidențiază modalitățile în care marketerii se pot folosi de media pentru a ajunge la consumatori.

IAB Forum România va avea trei secțiuni principale de discuții și prezentări, pentru a oferi o perspectivă de 360 de grade asupra industriei digitale locale: content, context și tehnologie în mediul online.

În secțiunea de content, se va discuta despre storytelling în online și importanța conținutului în mediul digital. Secțiunea de context va avea în vedere factorii determinanți pentru a atrage un utilizator în online și pentru a-i crea acestuia o experiență pozitivă de navigare. În secțiunea de tehnologie, vor fi prezentate cele mai noi tendințe în online – utilizarea tehnologiilor mobile în publicitatea digitală. Prezentările vor aduce insight-uri valoroase despre tehnologiile mobile și folosirea lor în relația dintre brand și consumatori.

Printre speakerii ediției de anul acesta se numără: Yannis Piperakis (Business Unit Director, OgilvyOne Greece), Caroline Henne (Director for Digital Market Intelligence in CEE-META, GfK), Cristina Bazavan (Blogger), Ștefan Chirițescu (Innovations Director, BBDO), Raluca Barbu (Marketing Specialist, Piraeus Bank), Marius Ursache (Chief Creative Officer, Grapefruit), Vasile Alboiu (Creative Director, SeniorHyper), Gabriel Pătru (Integrated Communications Manager, MediaDirection, BBDO) & Lăcrămioara Loghin (Managing Director, Exact Cercetare și Consultanță, MediaDirection), Mihai Pocorschi (Co-founder & CEO, moBuy Solutions), Krystyna Bebenek (Audience Research Product Manager, Gemius) ș.a.

”Ne bucurăm foarte mult că anul acesta avem mai mulți speakeri din România la IAB Forum. Sperăm ca acest lucru să dea evenimentului o mai bună identitate locală. De asemenea, vrem ca ediția de anul acesta să dea industriei mai multă încredere în expertiza, forțele și resursele proprii”, a declarat Ioana Anescu, Director Executiv IAB România și membru în board-ul IAB Europe.

IAB Forum este un eveniment dedicat susținerii unei dezvoltări durabile a industriei de publicitate online din România. Ca în fiecare an, IAB Forum își propune să transmită informații relevante pentru specialiștii interesați sau cei care activează în domeniu, oferind, în același timp, și un cadru calitativ de networking pentru aceștia.

Mai multe informații despre program și detalii despre eveniment pot fi accesate pe site-ul www.iabforum.ro.

Extra Info

IAB România a fost creată în anul 2006 și reunește cele mai importante companii din domeniul publicității pe Internet: regii de media, agenții de publicitate, furnizori de servicii în domeniul publicității online, publisheri autohtoni și filiale internaționale. Asociația IAB România este o asociație profesională, fără scop lucrativ, neguvernamentală, apolitică și autonomă, care își propune să protejeze și să promoveze interesele profesionale și investițiile realizate pe piața de publicitate online din România, să elaboreze standarde ale industriei și să creeze cadrul pentru autoreglementare. Asociația IAB România este membru al asociației IAB Europe (www.iabeurope.eu), participând ca membru fondator la reconfigurarea acestei asociații în 2008.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare