Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Comunicate"
Facebook
Like us on Facebook
Comunicat - 10 Septembrie 2013
SOS Satele Copiilor şi DDB România sprijină accesul la educaţie

SOS Satele Copiilor şi DDB România sprijină accesul la educaţie

Echipa DDB România sensibilizează părinţii prin noua campanie „back to school” concepută pentru SOS Satele Copiilor. ONG-ul care de peste 20 de ani oferă copiilor defavorizaţi căldura unei comunităţi, a lansat agenţiei provocarea de a strânge donaţii pentru şcolarizarea şi educarea acestora.

de Nicola Porter Novelli
„Sub conceptul „Alege o scuză sau alege să te implici!”, campania semnată de partenerii noştri de la DDB te face să îţi confrunţi propriile blocaje şi să le depăşeşti,conştientizând singur că absolut fiecare donaţie contează. Este o abordare în care credem foarte mult pentru că o concluzie la care ajungi tu însuți este mai valoroasă decât o concluzie pe care cineva încearcă să ţi-o vândă” explică Carmen Brumă, Manager Departament Strângere de Fonduri și Comunicare, SOS Satele Copiilor România.

„Donaţiile constând în bani sunt un subiect foarte sensibil pentru români, chiar dacă scopul este accesul la educaţie al unor copii care depind de această şansă. Oamenii au multe bariere care îi împiedică să doneze, de aceea campania noastră exploatează un insight real, care are puterea de a motiva şi influenţa comportamentul. Practic, spunem lucrurilor pe nume şi te punem faţă în faţă cu scuzele prin care îţi linişteşti tot timpul conştiinţa că e ok să nu faci nimic: „ai şi aşa multe probleme”, „trebuie să vezi de copiii tăi nu de alţii”, „o donaţie mică nu ar face diferenţa oricum” sau „cine ştie unde ajung banii?” completează Roxana Memetea, Managing Partner DDB România.

Împreună cu agenţia Media Investment, echipa DDB a dezvoltat un plan de comunicare prin care targetul este direcţionat dinspre offline către online. În offline, postere amplasate în clădirile de birouri folosesc QR code-uri pentru a trimite userii către unul din cele două landing page-uri realizate de agenţie, sos-satelecopiilor.ro, primul aferent unei donaţii punctuale pentru noul an şcolar, iar cel de-al doilea pentru o donaţie recurentă în vederea educaţiei pe termen lung a copiilor.

Comunicarea se întinde pe tot parcursul lunii septembrie şi este susţinută printr-o campanie de Facebook Ads şi display banners, targetată către site-urile de business, news şi „parenting”.

Extra Info

SOS Satele Copiilor România ocroteşte şi sprijină astăzi, la peste 20 de ani de la înființare, peste 1000 de copii în dificultate, care au pierdut sau riscă să piardă îngrijirea familiei lor biologice. Asociaţia SOS Satele Copiilor România desfăşoară activităţi în beneficiul copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, precum şi a comunităţilor locale, în cadrul a 13 proiecte: trei Sate SOS situate în Bucureşti, Cisnădie (judeţul Sibiu) şi Hemeiuş (judetul Bacău); cinci Comunităţi de Tineri, în Bucureşti, Bacău şi Sibiu; Maşina cu Jucării; Tabară de Vacanţă din Cisnădie; și trei Centre de Consiliere şi Sprijin pentru Copii şi Părinţi în Bucureşti, Cisnădie și Hemeius.

The Group este lider al industriei de comunicare din România şi include agenţii specializate în servicii de creaţie, media, branding, relaţii publice, producţie, marketingexperienţial şi evenimente speciale. The Group gestionează comunicarea pentru mai mult de 100 branduri locale şi internaţionale.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare