Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Evenimente"
Facebook
Like us on Facebook
Eveniment - 27 Octombrie 2017
'Mall Cultural', proiectul-pilot dedicat revitalizării marilor spații comerciale în context cultural, se desfășoară în perioada 27 octombrie – 12 noiembrie 2017, în 3 mall-uri bucureștene

'Mall Cultural', proiectul-pilot dedicat revitalizării marilor spații comerciale în context cultural, se desfășoară în perioada 27 octombrie – 12 noiembrie 2017, în 3 mall-uri bucureștene

“Mall Cultural“, un proiect-pilot dedicat revitalizării marilor spații comerciale în context cultural, inițiat de Asociația pentru Cultură și Tango și finanțat de Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB în cadrul programului „București Oraș participativ”, se va derula la AFI Cotroceni, Mega Mall și Iris Shopping Center Titan, în perioada 27 octombrie – 12 noiembrie 2017.

Sub deviza „Cultura cucerește Mall-ul”, proiectul susține arta ca mijloc de activare urbană și transformă mall-urile bucureștene în spații culturale alternative vii, dinamice și efervescente. Capetele de afiș ale evenimentului sunt Mariano Castro, reputat muzician argentinian stabilit în România, și cvartetul Passione.

Prin intermediul celui mai senzual și admirat stil de tango, tangoul Argentinian, Mall Cultural propune o serie de activități care vor include flash-mob-uri în ritm de tango, cursuri gratuite de dans, spectacolul „Luna Tango Concert” (o variantă adaptată pentru spații neconvenționale a spectacolului omonim, prezentat cu succes pe scenele bucureștene) cu pianistul Mariano Castro și cvartetul Passione, o expoziție itinerantă a istoriei tangoului argentinian, sesiuni informative şi alte evenimente culturale. Spectatorii vor putea asista la demonstrații de măiestrie oferite de dansatori profesioniști și vor putea discuta liber cu membrii echipei. În plus, bucureștenii interesați sunt invitați la un curs gratuit de inițiere în tango-ul argentinian, disponibil în Mega Mall în data de 2 noiembrie. De asemenea, Ambasada Argentinei va participa cu un stand propriu și o bogată ofertă de carte hispanică.

Mall-Cultural este un proiect-pilot de intervenție culturală și ne bucurăm să observăm că bucureștenii au întâmpinat cu bucurie această inițiativă, prin care ne propunem să transformăm centrele comerciale în centre culturale de proximitate. Este o provocare și suntem convinși că o dată ce epoca consumerismului o să dispară, ceea ce nu va mai lua mult, aceste centre uriașe vor trebui regândite. Pe de altă parte în București nu există spații suficiente pentru evenimente culturale. Românii simt nevoia unei oferte culturale de calitate în zona mall-urilor din marile orașe, care să o completeze și să o diversifice pe cea de entertainment pe care mall-urile o propun în mod tradițional”, declară Anca-Maria Ionescu, președinte al Asociației pentru Cultură și Tango, inițiatoarea proiectului. 

“Pentru mine ca muzician tango-ul înseamnă că încercăm să transmitem un sentiment particular specific acestui gen și anume nostalgia, pe care eu o asimilez bucuriei din tristețe. Tango-ul are un mesaj profund, el este de fapt o istorie de viaţă în trei minute, adică este vorba despre sensibilitate, putere, nostalgie, iubire”, declară Mariano Castro, dublu nominalizat la Latin Grammy Awards, colaborator apropiat al Analiei Selis.

Preambulul proiectului a inclus „Săptămâna tango-ului argentinian”, derulată la cel mai vechi mall bucureștean, București Mall, în perioada 4-10 septembrie.

Studiile recente arată ca Mall-urile sunt în prezent spații favorite de socializare pentru români de toate vârstele și categoriile sociale, atât în mediul urban rezidențial (Capitala și orașele mari), cât și în orașele medii.

Mai multe detalii despre eveniment pot fi accesate la www.tangoact.ro și pe pagina de Facebook Mall Cultural

Extra info

Muzician complex, pianist, chitarist, compozitor, orchestrator, solist sau membru în diferite formaţii, Mariano José Castro s-a stabilit din 2013 în România. În cariera sa de interpret la pian sau chitară, abordează diferite stiluri muzicale, cântând alături de formaţii de tango, jazz, rock şi muzică clasică. Din anul 2008, face parte din grupul Narcotango, care realizează o fuziune între tango, jazz şi muzică electronică. Împreună cu Narcotango, Mariano Castro în triplă calitate - interpret, compozitor și orchestrator - a fost nominalizat de două ori la Latin Grammy Awards (2009 şi 2010) la categoria „Cel mai bun album de tango”. Cu aceastătrupă, dar și în calitate de pianist și chitarist solist, are la activ peste 25 de turnee internaționale în Europa, Statele Unite, Canada și America Latină.

Cvartetul Passione este format din patru tinere absolvente ale Universității de Muzică din București. De la înființare, în 2006, cvartetul a susținut concerte și recitaluri în România, Grecia, Italia și Japonia. Repertoriul său include aprox. 400 de piese clasice, organizate pe perioade stilistice, dar și piese moderne scrise pentru formula de cvartet.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare