Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Evenimente"
Facebook
Like us on Facebook
Eveniment - 16 Octombrie 2017
Mega Mall găzduiește ediția V a SCIKiDS Festivalul Științei pe 21 și 22 octombrie

Mega Mall găzduiește ediția V a SCIKiDS Festivalul Științei pe 21 și 22 octombrie

Pe 21 și 22 octombrie copiii, părinții și tinerii pasionați de știință și tehnologie sunt așteptați la nivelul -1 din Mega Mall pentru o mega ediție aniversară SCIKiDS Festivalul Științei. Anul acesta SCIKiDS Festivalul Științei sărbătorește cinci ediții de popularizare a științei. Pe parcursul edițiilor anterioare, SCIKiDS Festivalul Științei a cumulat peste 20.000 de participanți, 300 de voluntari, 200 de activități științifice distractive, 70 de roboți și ozoboți.

Programul celor două zile de festival cuprinde experimente distractive și pe înțelesul copiilor cu Profesorii Trăsniți de la Fun Science, spectacole științifice la scenă susținute de artiști precum Claudia Stroe, lansări de cărți științifice pentru copii, expoziții, ateliere educative, jocuri cu obiecte științifice interactive, competiții de roboți și jucării inteligente.

În cadrul festivalului, participanții sunt invitați să contribuie la crearea unui show experiment ,,Puterea citricelor” în care, 4.000 de lămâi și portocale vor genera energie electrică fără prize, doar prin intermediul elementelor naturale. De asemenea, alături de scriitorul Alex Doppelgänger și Profesorul Trăsnit, copiii vor putea realiza cel mai mare slime pufos. Participanţii la festival pot descoperi suprizele pregătite SCIKiDS Festivalul Științei în cinci zone dedicate: Sci, Tech, Fun, Edu şi Art.

Experimentele distractive din cadrul SCIKiDS Festivalul Științei vor fi oferite de către Orășelul Cunoașterii, RoboFun, PC Garage, Teko Kindergarden, Momki & Friends, Fun Science România, Young Engineers, Game Art, Lego, Gentlemen Works  Universitatea Copiilor, Genius Kids, Pandora M,  Nemi, Știință și Tehnică. Cei mai talentați dintre copiii vor putea fi observați de specialiștii Gifted4All by Kleine Schule.

Începând de anul acesta, SCIKiDS Festivalul Științei a inițiat un nou concept  “YouTube meets SCIENCE”. Astfel, in cadrul festivalului sunt așteptați să participe  unii dintre cei mai cunoscuți YouTuberi din România și Moldova precum: Viktor Moozz, Mariposa (Lorena Francisc), Deeix, Maya Pop, Noris, INicolas, Andrei Ro, Albert KSV,  Theo XXH, Cezar Poiata, Eugen Anghel și Cristian Bătrînu, INicolas, Noris și Profesorul Trăsnit Spooky, Erik Culescu. YouTuberii vor deschide festivalul alături de tânăra artistă Bibi și vor ține la curent fanii cu noutăți de la SCIKiDS Festivalul Știintei.

Încurajați de succesul editiilor trecute ale SCIKiDS Festivalul Științei,  anul acesta, organizatorii așteaptă peste 8.000 de vizitatori, care vor lua parte la cea mai cool întâlnire cu știința. Activitățile se vor desfășura în fiecare zi în intervalul 12:00 – 18:00, iar intrarea este liberă.

Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe www.megamallbucuresti.ro, www.scikids.ro și pe pagina de Facebook a evenimentului: SCIKiDS Festivalul Științei, mega ediția V.

Extra info

Mega Mall este unul dintre cele mai moderne centre comerciale din București inaugurat în urma unei investiții de 165 de milioane de euro. Centrul acoperă în total 230.000 metri pătrați, fiind în prezent centrul comercial cu cea mai mare suprafață construită din România. Mall-ul dispune de un spațiu închiriabil de aproximativ 72.000 de metri pătrați, dispuși pe 4 niveluri, și găzduiește peste 200 de magazine, dar și o parcare cu o capacitate de 3.000 de locuri dispuse pe 6 niveluri, dintre care 1.000 sunt situate pe acoperiș.

SCIKiDS Festivalul Științei se află la cea de-a cincea ediție și reprezintă o inițiativă a Asociației Fascination împreună cu Fun Science România. Misiunea SCIKiDS este aceea de a stimula interesul copiilor pentru știință, prin evenimente și activități definite prin trei calități-cheie: interactiv, educațional și inspirațional. Evenimentul beneficiază de sprijinul Da Vinci Learning, televiziunea educațională pentru întreaga familie și UPC România. Partenerul educațional al festivalului este Centrul Edulier, primul centru de asistență pentru copiii dislexici. În 2017, SCIKiDS Festivalul Științei a fost premiat la Gala Societății Civile cu locul III în cadrul secțiunii: Educație.Învățământ.Cercetare.

 

 

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare