Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Evenimente"
Facebook
Like us on Facebook
Eveniment - 2 Februarie 2011
Prima aplicaţie din lume pentru descurajarea consumului de alcool la volan, pe Iphone

Prima aplicaţie din lume pentru descurajarea consumului de alcool la volan, pe Iphone

Alexandrion Grup România şi Poliţia Rutiera Română au lansat prima aplicaţie din lume pentru descurajarea consumului de alcool la volan, intitulată “Don’t drink and Drive!”.

de Floriana Scânteie
“Jocul” se desfăşoară pe cinci nivele, reprezentate de gradul de alcoolemie din sânge (0‰, 0,3‰, 0,5‰, 0,8‰ şi 1,1‰). Autovehicolul răspunde la comenzile şoferului conform gradului de alcoolemie şi al efectelor pe care acesta le are asupra corpului uman (reflexe întârziate, vedere înceţoşată, probleme de echilibru ş.a.).

La începutul fiecărui nivel al aplicaţiei sunt descrise gradul de alcoolemie aferent şi efectele pe care le produce consumul de băuturi alcoolice la volan. În funcţie de accidentul care se produce (lovirea unui pieton, a altei maşini, a unui stâlp, sau clădiri) este afişată o scenă relevantă, precum şi un text, în care sunt prezentate datele statistice puse la dispozitie de Poliţia Rutiera Română cu referire la accidentele rezultate în urma consumului de alcool.

A fost ales iphone-ul datorita carcteristicilor tehnice – accelerometru si giroscop. Acest device se preteaza cel mai bine simularii. "Se asteapta ca pana in 2013, la zece ani de la lansarea smartphone-urilor, sa existe un miliard de astfel de device-uri in lume – aproximativ acelasi numar de PC-uri existente astazi, la treizeci de ani de la lansare.", se precizează în comunicat.

Aplicatia “Don’t drink and drive!” poate fi descarcata gratuit de pe Apple App Store. Accesand pagina de facebook dedicata campaniei – http://www.facebook.com/Do.not.Drink.and.DriveRO – oamenii isi pot impartasi opiniile si comentarile privind bautul la volan si pot trimite mai departe mesajul de avertizare impotriva avestui gen de actiune, implicandu-se personal in propagarea mesajului.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare