Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Evenimente"
Facebook
Like us on Facebook
Eveniment - 19 Decembrie 2008
România, lăudată de Comisia Europeană

România, lăudată de Comisia Europeană

Reprezentanţii Comisiei Europene au lăudat ţara noastră, pentru că este singura ţară membră a Uniunii Europene care a implementat Directiva Serviciilor Media Audiovizuale până la această oră.

de Floriana Scânteie

Totodată, s-a împlinit un an de la adoptarea Directivei, în 18 decembrie 2007, în acest context CE subliniind că România este singura ţară din întreaga listă care, la rubrica „legislaţie de implementare a Directivei în vigoare” apare cu menţiunea „Da”.

Comisia a calificat transpunerea Directivei în România ca fiind realizată „într-o manieră completă şi prin exploatarea tuturor oportunităţilor de liberalizare oferite de Directivă”. Asta, în contextul în care Viviane Reding, comisar european pentru societatea informaţională şi media, şi-a exprimat temerea, într-un punct de vedere citat de comunicatul Comisiei, că unele ţări ar putea utiliza Directiva ca un pretext pentru a înăspri reglementările.

“Considerăm că o contribuţie decisivă pentru efectul final de promovare a României în fruntea „clasamentului” realizat de Comisie a avut-o, în procesul de transpunere a Directivei, colaborarea între Consiliul Naţional al Audiovizualului şi Ministerul Culturii şi Cultelor la elaborarea ordonanţei de urgenţă, precum şi opţiunea pentru o amplă consultare cu societatea civilă, cu reprezentanţii televiziunilor şi cu Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale. Aşteptăm ca Parlamentul, care are acum rolul de a dezbate ordonanţa de urgenţă adoptată de guvern, în vigoare din 6 decembrie, să promoveze valorile pe care Comisia Europeană le-a asociat actului legislativ realizat în premieră europeană de România şi care ar putea constitui un reper în procesul de transpunere a Directivei de către celelalte ţări membre ale Uniunii”, se arată în comunicatul semnat de CNA şi ARCA.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare