Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Evenimente"
Facebook
Like us on Facebook
Eveniment - 11 Octombrie 2016
Schimbări importante pe piaţa forţei de muncă. Cum să obţii jobul dorit

Schimbări importante pe piaţa forţei de muncă. Cum să obţii jobul dorit

Angajatori de TOP se apropie! Vineri şi sâmbătă, pe 14-15 octombrie, cei care sunt în căutarea unui job, pot participa la cel mai mare târg de carieră. La eveniment sunt aşteptaţi peste 10 000 de profesionişti, studenţi şi proaspăt absolvenţi care pot interacţiona cu reprezentanţii celor 100 de companii participante.

Un specific al pieţei de recrutare, observat de noi în ultimele luni, este acela că angajatorii au planuri de dezvoltare şi extindere a numărului de angajaţi din România. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, nevoia de recrutare a crescut, iar accentul este atât pe recrutarea de candidaţi experimentaţi, dar şi de tineri absolvenţi şi persoane entry-level, aspect confirmat şi de cele 100 de companii prezente la Angajatori de TOP Bucureşti.

„Cred că în ultimii ani, domeniul recrutării a trecut printr-un proces intens de digitalizare, dacă acum 5 ani candidatul îşi trimitea cv-ul pe e-mail, acum aplică direct pe reţelele online (fie ele de socializare sau profesionale) iar această schimbare impune şi candidaţilor dezvoltarea următoarelor abilități: proactivitate, deschidere şi flexibilitate faţă de domeniul care îi interesează precum şi capacitatea de a folosi toare resursele de care dispun pentru a evolua constant” - Stan Iuliana, Manager Recrutare, CGS România.

„Deşi cererea este foarte mare, spre deosebire de numărul de candidaţi interesaţi de un job, un alt criteriu pe care candidaţii trebuie să îl ia în considerare este că şi cerinţele posturilor sunt mai mari. Joburile sunt din ce în ce mai nişate, mai specializate. Aşadar, un candidat trebuie să analizeze cu atenţie spcificațiile profilelor, şi să încerce să înţeleagă aşteptările companiei şi nevoia acestora şi bineînţeles să dezvolte aptitudinile necesare” - Slincu Iulia, Operations Lead, I FUTURE NXT.

Cele 100 de companii prezente la târgul de carieră Angajatori de TOP sunt organizații multinaţionale şi locale, angajatori care au stabilită strategia de recrutare şi planurile de dezvoltare pentru următoarea perioadă. Majoritatea angajatorilor sunt companii mari, cu expunere internaţională şi birouri în diferite colţuri ale lumii, companii care sunt recunoscute la nivel global pentru implicarea lor în dezvoltarea de instrumente de resurse umane utilizate în cadrul companiei.

Câțiva dintre angajatorii prezenţi la această ediţie sunt:

  • Automotive: Federal-Mogul Motorparts, Grup Renault Romania;
  • Financiar-Bancar: BCR, Raiffeisen Bank, NN, Societe Generale European Business Services;
  • Outsourcing: Allianz Managed Operations and Services SE München, Accenture Operations, Allianz Worldwide Partners, Automatic Data Processing (ADP), British American Tobacco, Competence Call Center, Computer Generated Solutions Romania, DB Schenker SSC, Genpact, Hewlett Packard Enterprise, Johnson & Johnson, Mood Media, Schneider Electric, TELUS International Europe, Temenos, Wipro Business Process Services, Xerox;
  • Agenții de recrutare: Adecco, Ranstand Romania;
  • FMCG: Henkel, L'Oréal Romania, McDonald`s Romania, MOLSON Coors BREWING COMPANY, Philip Morris Romania, Reckitt Benckiser;
  • IT&C: Accenture Technology, Amber Studio, BearingPoint România, DB Global Technology, Dell, Luxoft, Microsoft, Misys Financial Software, PTC, Softvision, Stefanini România, Teamnet, UniCredit Business Integrated Solutions, Veam Software;
  • Telecom: Huawei, TELEKOM România, UPC, Vodafone Romania, Vodafone Shared Services Romania;
  • Retail: Kaufland România, Carrefour, JYSK, Lidl Romania, Pepco;
  • Turism si Servicii Hoteliere: AMOMA.com, G2Travel, Therme Bucuresti, RIN Hotels.

Accesul la Angajatori de TOP București este gratuit în baza CV-ului Barcode descărcat pe www.hipo.ro şi va fi permis vineri, 14 octombrie, în intervalul 10.00-18.00 şi sâmbătă, 15 octombrie, în intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.

Extra info

Catalyst Solutions este o companie de consultanță în domeniul resurselor umane, specializată în dezvoltarea de soluții de recrutare și employer branding. 

 

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare