Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Interviuri"
Facebook
Like us on Facebook
Interviu - 28 Ianuarie 2014
Petre Barbu: Premiul IAA m-a scos din depresie

Petre Barbu: Premiul IAA m-a scos din depresie

"În primăvara anului 2010, IAA România mi-a acordat premiul „pentru excelenţă în comunicare jurnalistică”.

În acea vreme, traversam un moment foarte greu din viața mea. Gândurile mele erau răvășite într-o altă direcție. Apoi, sincer să fiu, așteptam rezultatele unui concurs literar și (în naivitatea mea) eram convins că voi lua acolo un premiu. (N-am luat și din această cauză m-am apucat din nou de fumat! Nu m-am lăsat nici până azi.)

Și dintr-o dată, a ajuns la mine vestea că sunt premiat de IAA. Am crezut în prima clipă că este o glumă: de ce se bagă IAA în viața mea?, de ce nu mă lasă în pace?, de ce îmi premiază scrisul? – apucături de om depresiv.

M-am convins că nu este o glumă cu premiile de excelență IAA. M-am calmat. M-am gândit la tot ce-am scris despre piața de publicitate. La lucrurile bune și la cele proaste pe care le-am scris. M-am gândit la oamenii din industria de publicitate... Și mi-am spus: merit să mă bucur de acest premiu! Și cu toată bucuria de care eram atunci în stare m-am dus să-mi iau premiul de excelență. A meritat."

Petre Barbu este ziarist și scriitor. Primele articole despre agențiile de publicitate le-a scris începând cu anul 1993. De aproape 20 de ani scrie în presă despre industria de publicitate și media din România.

Scriitorul Petre Barbu a debutat editorial cu volumul de nuvele Tricoul portocaliu fără număr de concurs, Editura Cartea Românească, 1993. A publicat romanele: Dumnezeu binecuvântează America, Editura Nemira, 1995; Ultima tresărire a submarinului legionar, Editura Nemira, 1998 și Blazare, Editura Polirom, 2005. A mai publicat volumul Teatru, Editura Unitext, 2003 și volumul de schițe și nivele Până la capătul liniei, Editura Cartea Românească, 2012.

Petre Barbu este laureat al celei de-a III-a ediții a Premiilor de Excelență IAA pentru excelenţă în comunicare jurnalistică.

Premiile de Excelență IAA sunt o iniţiativă a Consiliului Director IAA, lansată în 2008 şi au ca unic obiectiv recunoaşterea publică a acelor personalităţi care, prin faptele şi atitudinea lor profesională, au inspirat şi au contribuit în mod deosebit la dezvoltarea industriei de marketing şi comunicare.

Pe lângă premiile pe categorii şi premiile speciale la nivel de industrie, pentru a marca aniversarea a 20 de ani de existenţă a IAA în România, Consiliul Director IAA va acorda o serie de Diplome de Excelenţă pentru întreaga activitate.

Nominalizările se fac în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2014, de către orice membru IAA, prin completarea formularului care se poate descărca de pe site-ul IAA.

Întreaga comunitate de marketing şi comunicare este invitată pentru a-i sărbători pe cei care, prin realizările lor, au contribuit substanţial la ridicarea standardelor profesionale şi etice ale industriei.
sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare