Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Opinii"
Facebook
Like us on Facebook
Opinie - 12 Aprilie 2011
Orientarea către excelenţă duce la proiecte de excelenţă în CSR

Orientarea către excelenţă duce la proiecte de excelenţă în CSR

UPC a câştigat un Premiu de Excelenţă IAA "pentru demersul unic de susţinere şi recuperare a culturii naţionale prin digitalizarea arhivelor Academiei Române". Cu acestă ocazie, Ariana Bădin, PR & Marketing Communication Director la UPC, ne-a povestit ce stă la baza unor astfel de proiecte de CSR.

de Ariana Bădin, PR & Marketing Communication Director, UPC

Premiul de excelenţă IAA ne bucură şi ne onorează. Iniţiativa UPC România de a investi în păstrarea arhivelor Bibliotecii Academiei Române este una în care am crezut din prima clipă, de când am început să o conturăm în vara anului trecut.

Dacă astăzi putem vorbi de o reuşită şi de un rezultat palpabil la nivel de „excelenţă”, este pentru că am consolidat o idee şi un parteneriat cu una dintre cele mai mari autorităţi culturale române: Biblioteca Academiei Române.

Atunci când am pornit acest proiect uriaş de digitalizare a unor opere de patrimoniu internaţional, am sperat că putem sprijini deschiderea accesului la cunoaştere, prin intermediul a ceea ce oferă compania UPC: comunicare prin intermediul tehnologiei digitale.

De-a lungul timpului, orientarea noastră a mers către instituţii sau domenii în care am simţit că este nevoie de progres şi că există potenţial de a creşte impactul asupra comunităţii. Fie că ne-am îndreptat către educaţia copiilor prin metode alternative inspirate din arta dramatică şi ne-am implicat alături de Teatrul Ion Creangă, fie că am creat un univers virtual al Grădinii Zoologice Băneasa prin digitalzoo.kappa.ro, sau că ne-am adresat culturii scrise, oferind suport Academiei Române, ne-am propus să facem diferenţa.

Am căutat şi am identificat cele mai ingenioase căi de a schimba percepţii şi de a crea implicare în interiorul comunităţii şi mai departe.

În cazul Bibliotecii Virtuale „Personalităţi care au schimbat lumea”, am avut în vedere ca prim criteriu însăşi „excelenţa”. Am realizat o selecţie de autori şi lucrări literare, ştiinţifice, muzicale sau de artă vizuală, aparţinând personalităţilor vizionare, care au marcat cursul istoriei: de la Dante Alighieri la Balzac, Newton sau Einstein, de la românii Enescu, Vuia, Eliade şi până la Victor Babeş. Aceste opere nu puteau fi studiate de publicul larg până în prezent şi deşi există mulţi cititori online ai Divinei Comedii, de exemplu, cred că şansele ca unul dintre ei să fi răsfoit vreodată opera originală de la 1497, cu gravuri rare, sunt extrem de mici.

Noi am făcut primul pas în conservarea valorilor din colecţia Bibliotecii Academiei Române şi mai mult, i-am implicat şi pe partenerii noştri în acest demers. Împreună am oferit suportul material pentru a asigura logistica şi realizarea procesului de digitalizare a primelor lucrări din aceasta biblioteca virtuală.

Cred că în acest moment nu am deschis decât o mică portiţă în această direcţie şi mai cred că este foarte important ca şi alte companii ce manifestă responsabilitate faţă de educaţia generaţilor viitoare să se aplece şi asupra acţiunilor de acest gen.

Interesul publicului faţă de opere de „excelenţă” ale istoriei umanităţii există. În prima zi după lansarea bibliotecii virtuale pe www.bilacad.ro, am înregistrat aproape 4.000 de vizitatori unici si peste 5.000 de pagini vizualizate.

Poate curând vom descoperi împreună noi domenii în care merită să investim, chiar dacă rezultatul nu se poate măsura mâine, dar care cu siguranta va schimba percepţii şi va consolida valori de-a lungul timpului. Este suficient să avem în gând „excelenţa” şi proiectele de această factură se vor arăta de la sine.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare