Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Stiri"
Facebook
Like us on Facebook
Stiri - 19 Martie 2017
Începe cel de-al cincilea sezon al proiectului internaţional pentru copii 'Fotbal pentru prietenie', organizat de Gazprom

Începe cel de-al cincilea sezon al proiectului internaţional pentru copii 'Fotbal pentru prietenie', organizat de Gazprom

Pe 16 martie, Gazprom, partener oficial al FIFA la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018, a dat startul celui de-al cincilea sezon al proiectului social internaţional pentru copii "Fotbal pentru prietenie", care va avea loc la Sankt Petersburg (Rusia), în perioada 26 iunie - 3 iulie.

În 2017, aria de desfăşurare a proiectului s-a extins considerabil: numărul ţărilor participante s-a dublat: de la 32 la 64. Pentru prima dată, la "Fotbal pentru prietenie" va participa și România, dar și copii din Mexic şi SUA. Astfel, proiectul uneşte tineri fotbalişti de pe patru continente: Africa, Eurasia, America de Nord şi America de Sud.

Cel de-al cincilea sezon se va desfăşura într-un format nou. În locul echipelor care reprezintă cluburi de fotbal din diferite ţări, tinerii fotbalişti vor forma opt echipe ale prieteniei, echipe internaţionale mixte.

Pe 16 martie, în cadrul tragerii la sorţi s-au stabilit componenţa echipelor şi poziţiile de joc pentru reprezentanţii din ţările participante. Selecţia individuală a jucătorilor se va desfăşura în cadrul "Ştafetei prieteniei". Comitetul internaţional de organizare a proiectului "Fotbal pentru prietenie" împreună cu federaţiile naţionale de fotbal îi vor alege pe tinerii fotbaliştii care își vor reprezenta ţările în 2017. Din echipele formate din câte opt persoane vor face parte băieţi şi fete, inclusiv copii cu dizabilităţi, cu vârste cuprinse între 12 şi 14 ani.

Tragerea la sorţi de pe 16 martie s-a desfăşurat în cadrul unei conferinţe online. La ceremonie au participat tinerii antrenori ai echipelor prieteniei de anul acesta: Mihail Babici (16 ani, Rusia), René Lampert (15 ani, Slovenia), Stefan Maksimovic (15 ani, Serbia), Felipe Soares (17 ani, Portugalia), Charlie Cui (12 ani, China), Elvira Herzog (16 ani, Elveţia), Igor Griţiuk (14 ani, Ucraina) şi Brandon Shabani (15 ani, Marea Britaniea), de asemenea Lilya Matsumoto (15 ani, Japonia).

"Am luat parte în calitate de jucător la sezonul din 2016. Consider că a face parte din proiect este o mare şansă, care deschide noi oportunităţi pentru fiecare tânăr ambasador al proiectului. Dacă aş fi avut 12 ani, aş fi făcut tot posibilul pentru a participa la noul sezon şi a conduce mingea pe gazonul terenului de fotbal împreună cu alţi tineri!", a spus René Lampert, jucător în echipa de juniori a FC Maribor.

Pe 25 aprilie, participanţilor la program li se vor alătura zeci de mii de copii şi adulţi pentru a sărbători Ziua Internaţională a Fotbalului şi Prieteniei. Fiecare dintre ei va purta simbolul oficial al proiectului, brăţara prieteniei, formată din două fire de culoare albastră şi verde, care simbolizează egalitatea şi angajamentul faţă de un stil de viaţă sănătos.

Apoi, pe 1 iulie, la Sankt Petersburg va avea loc Campionatul Internaţional de Fotbal pentru Prietenie, în cadrul căruia pe teren vor ieşi echipe formate din tineri jucători de diferite naţionalităţi, sex şi posibilităţi fizice.

Cea de-a cincea ediţie a Forumului Internaţional "Fotbal pentru prietenie" va avea loc pe 2 iulie și va reuni copii împreună cu fotbalişti şi ziarişti cunoscuţi, care vor dezbate probleme legate de promovarea valorilor proiectului în diferite ţări.

La sfârşitul celui de-al cincilea sezon al proiectului "Fotbal pentru prietenie", participanţii la forum vor asista la finala Cupei Confederaţiilor 2017, pe stadionul Sankt Petersburg Arena.

În mod tradiţional, pe parcursul întregului sezon va fi activ Centrul internaţional de presă pentru copii. Tinerii ziarişti vor lua parte la toate evenimentele principale alături de corespondenţii adulţi.

„Gazprom realizează proiecte globale care vizează viitorul, iar „Fotbal pentru prietenie” se încadrează foarte bine în rândul lor. În total, în decurs de patru ani, numărul ţărilor participante a crescut de opt ori. Anul acesta, la Sankt Petersburg se vor întâlni tineri fotbalişti de pe patru continente, ceea ce înseamnă că valorile proiectului nostru social sunt clare şi importante pentru copiii şi adolescenţii de pe întreaga planetă”, a spus Aleksei Miller, Preşedintele Consiliului de Administrare al SPA (Societate Publică pe Acţiuni) Gazprom.

„Iniţiativa companiei Gazprom oferă copiilor din întreaga lume posibilitatea de a fi auziţi. Noi susţinem 100% obiectivele şi valorile de bază ale „Fotbalului pentru prietenie”. Suntem foarte bucuroşi să sprjinim toate iniţiativele organizatorilor programului până la Campionatul Mondial de Fotbal FIFA 2018", a spus Philippe Le Floc’h, directorul comercial al FIFA.

Extra info

Proiectul social internaţional "Fotbal pentru prietenie" este realizat de către SPA (Societate Publică pe Acţiuni) Gazprom în cadrul programului "Gazprom Pentru Copii". Obiectivul programului este dezvoltarea fotbalului pentru copii, promovarea toleranţei şi a respectului faţă de diferite culturi şi naţionalităţi în rândul copiilor din diferite ţări. Valorile de bază susţinute şi promovate de participanţi sunt prietenia, egalitatea, dreptatea, sănătatea, pacea, loialitatea, victoria, tradiţiile şi onoarea.

Gazprom este o companie energetică globală. Principalele direcţii de activitate sunt: explorarea, extragerea, transportul, depozitarea, prelucrarea şi comercializarea gazului (inclusiv combustibil de motor), a gazului condensat şi a petrolului, de asemenea de producţia şi comercializarea energiei termice şi electrice. Compania îşi duce activitatea pe teritoriul Rusiei, în ţări din Africa, Orientul Mijlociu, Europa, America Latină, Asia Centrală şi Asia de Sud-Est.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare