Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Stiri"
Facebook
Like us on Facebook
Stiri - 9 Decembrie 2015
ING Bank oferă 250.000 de euro pentru îmbunătățirea spațiului urban

ING Bank oferă 250.000 de euro pentru îmbunătățirea spațiului urban

Urbaniada este o competiție publică, iar arhitecți, urbaniști, publicitari sau membri ai organizațiilor neguvernamentale care au în plan proiecte de arhitectură, urbanism sau intervenții publice sunt invitați să le înscrie pe site-ul www.urbaniada.net. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunități mai mari, specifice marilor orașe, cu o populație minimă de 100.000 de locuitori.

Juriul este format din nouă specialiști în arhitectură, urbanism, sociologie și antropologie - Adrian Soare (Arhitect-Partener - SYAA), Andrei Șerbescu (Arhitect-Partener ADN BA), Attila Kim (Arhitect), Bogdan Iancu (Lector universitar Departamentul de Sociologie, Facultatea de Științe Politice – SNSPA), Mircea Toma (Președinte ActiveWatch), Oana Preda (Director Executiv CeRe), Rudolf Grӓf (Arhitect-Partener Vitamin Architects), Teodor Frolu (arhitect, antreprenor și co-inițiator Rowmania) și Vera Marin (Arhitect urbanist, președinte al Asociației pentru Tranziție Urbană din România).

„Spațiul public este oglinda materială a relațiilor și mentalităților din interiorul unei comunități. Spațiul public românesc începe să se coaguleze, să evolueze și să se definească împreună cu societatea și comunitățile sale. Aștept să văd în următorii 5 ani în spațiul public mai multă civilizație, toleranță si respect”, declară Adrian Soare, membru al juriului.

“Sper să văd proiecte care să reinventeze diverse spații pe care să le redea oamenilor. Proiecte care să încurajeze coagularea unor comunități”, spune Oana Preda, membră a juriului.

Jurizarea se va face ȋntr-o primă etapă online. În urma acesteia, primele opt proiecte cu cele mai mari note vor intra ȋn a doua etapă de concurs, ȋn care candidații ȋși vor prezenta individual proiectele ȋn fața juriului și a board-ului de CSR ING, alcătuit din angajați ai băncii. Finaliștii vor fi anunțați pe 20 ianuarie 2016, iar lista proiectelor câștigătoare va fi făcută publică până pe 1 martie 2016. Proiectele câștigătoare vor fi implementate până la 1 noiembrie 2016.  

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.urbaniada.net.

Extra info 

ING Bank România este parte a ING Group, instituţie financiară internaţională de origine olandeză, care oferă servicii bancare unui număr de peste 33 de milioane de clienţi individuali, companii sau instituţii din peste 40 de ţări. Înființată în 1994, ING Bank România este în prezent o bancă universală, oferind produse și servicii tuturor categoriilor de clienți – persoane fizice, mici antreprenori, companii medii și mari, instituții financiare.

The Institute reprezintă ecosistemul industriilor creative. Inițiază și organizează evenimente de 17 ani și aduce împreună antreprenorii, profesioniștii și publicul acestor industrii din România. Prin tot ceea ce face contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. The Institute este reprezentată legal de Fundația ″Gala Societății Civile″.

 

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare