Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Stiri"
Facebook
Like us on Facebook
Stiri - 13 Septembrie 2016
'Plimbă Ursul' – primul joc de prevenire a vitezei excesive, în care copiii sunt implicați activ în siguranța rutieră

'Plimbă Ursul' – primul joc de prevenire a vitezei excesive, în care copiii sunt implicați activ în siguranța rutieră

Automobil Clubul Român lansează aplicația "Plimbă Ursul", primul joc anti-plictiseală la drum lung, în care copiii învață reguli de circulație și sunt implicați activ în siguranța rutieră. Jocul este disponibil atât în Google Play, cât și în App Store, gratuit.

Atunci când este activat într-o mașină în mers, jocul este direct influențat de viteza reală a mașinii, prin GPS. Când viteza legală este depășită, copilul este anunțat în timp real de către personajul principal din joc și este rugat să-l atenționeze pe șofer pentru a încetini. Dacă șoferul nu reduce viteza în timp util, copilul pierde puncte în joc sau jocul chiar se termină. 

Copiii ajung să fie ei cei care influențează comportamentul părinților la volan, devenind veritabili copiloți la drum lung. Mai important decât orice este, însă, că micuții învață "din mers" că viteza excesivă nu aduce nimic bun.  Jocul devine astfel un important instrument de educație rutieră.

Creată de agenția Publicis România, aplicația “Plimba Ursul” este un proiect al Automobil Clubului Român în colaborare cu FIA (Federation Internationale de l’Automobile), în cadrul programului "Junior Copilot 2016".

 

 

 

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare