Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Studii-de-caz"
Facebook
Like us on Facebook
Studiu de caz - 29 Aprilie 2011
Rarăul, creştere spectaculoasă după rebranding

Rarăul, creştere spectaculoasă după rebranding

Rarăul este perceput ca fiind primul brand cu o prezenţă coerentă pe mai multe categorii de produse aparţinând pieţei de lactate din România. Noul design de ambalaj a facilitat importante câştiguri la nivel de distribuţie, devenind un brand naţional cu un volum de vânzări ce a crescut cu 1900% în 2010.

de BrandTailors

Industrie/Sector: Food
Brand: Rarăul
Client: Albalact
Agenţie de branding: BrandTailors
Premiu: „Merit” REBRAND 100, ediţia 2011

Context
Rarăul a luat naştere acum 40 de ani ca marcă regională, în estul României, numele brand-ului reprezentând un toponim local foarte cunoscut. În anul 2008 Rarăul a fost cumpărat de Albalact pentru a deveni un brand naţional competitiv pe piaţa românească în categoria de produse lactate.

Provocare
Managementul Albalact a abordat echipa BrandTailors pentru un proiect de repoziţionare, care să fundamenteze brand-ul în coordonate moderne, relevante pentru consumatorul din mediul urban. Mai mult decât atât, Rarăul a devenit mult mai flexibil, permiţând extensii ale brand-ului pe diverse sub-categorii de produse lactate.

Strategie
Muntele Rarăul este localizat în inima Bucovinei şi este faimos pentru peisajele sale naturale deosebit de frumoase. Astfel, conceptul - „frumuseţe naturală” - pentru rejuvenarea brand-ului vorbeşte deopotrivă despre frumuseţea naturală a locurilor din care provine laptele dar şi despre frumuseţea naturală a oamenilor din regiune cărora sănătatea li se vede pe chip.

Concentrându-se pe provenienţa lactatelor Rarăul, este readus în prim-plan un adevăr fundamental al categoriei, anume că produsele lactate adevărate se fac din lapte de cea mai bună calitate, iar laptele care le stă la bază îşi are originea în păşunile muntelui Rarăul, tara florii-de-colţ din inima Bucovinei. Este un adevăr bine-cunoscut faptul că gustul laptelui este dat de consistenţa hranei animalelor, astfel că flora muntelui este fundamentul gustului catifelat al laptelui Rarăul.

Pentru a sublinia această idee, conceptul creativ care a stat la baza designului de ambalaj transmite consumatorului informaţii privitoare la zona de origine a laptelui, precum şi calitatea foarte bună a laptelui din care sunt produse lactatele Rarăul.

Design-ul de logotip reia un font arhaic, cu linii tradiţionale specific româneşti, reinterpretat într-o manieră modernă, ca simbol al moştenirii experienţei vechii fabrici Rarăul, adusă în actualitate prin retehnologizarea proceselor de producţie şi prin adresabilitatea către nevoile consumatorului contemporan.

Rezultat
Rarăul este perceput în prezent ca fiind primul brand cu o prezenţă consistentă şi coerentă pe mai multe categorii de produse aparţinând pieţei de lactate din România. Noul design de ambalaj a facilitat importante câştiguri la nivel de distribuţie (o creştere cu 1500% a nivelului de distribuţie din iulie 2010 comparat cu aceeaşi perioadă a anului 2009), devenind un brand naţional cu un volum de vânzări ce a crescut cu 1900% în 2010.

Credite
Client: Albalact - www.albalact.ro
Marketing Manager: Cristina Miclea
Brand Manager: Celina Condorovici
Brand Strategists/Designers: BrandTailors - www.brandtailors.com
Brand Strategist: Beatrice Daniş
Brand Consultant: Andreea Florea
Senior Designer: Melania Nemeş
Creative Director: Janos Kurko
DTP: Mihai Părpălea
Account Manager: Ilinca Apetrei
Account Executive: Anca Andronescu
Account Executive: Cristina Ionescu

Logo vechi
logo vechi produse logo vechi  

Logo nou
produse logo nou ambalaje logo nou  

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
extensii de par
1 Mai 2012, 21:32
intr-adevar, sunt f frumoase peisajele in acea zona (Rarau, giumalau). Oricum, practic singura atractie turistica in Rarau ar fi Pietrele Doamnei.. in rest nu are alte chestii mai speciale
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare