Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Versus"
Facebook
Like us on Facebook
Versus - 28 Martie 2011
Designul Biocarpet, copiat de un produs concurent?

Designul Biocarpet, copiat de un produs concurent?

La câteva luni de când Biocarpet Odour Control a beneficiat de un redesign creat de agenţia Brandient, un produs concurent apare pe piaţă cu un design asemănător în proporţie de peste 95%, acuză reprezentanţii Interstar Chim.

de Floriana Scânteie

"Competitorii încearcă astfel să îşi însuşească procente din cota Biocarpet, bazându-se pe asemănarea cu brandul nostru şi nu pe caracteristicile calitative ale produsului lor. Produsele originale Biocarpet Odour Control sunt însă singurele care le pot garanta clienţilor noştri calitatea şi pot fi recunoscute prin ştampila originală IQ Carpet ce se regăseşte pe fiecare ambalaj. Una este să dai tonul în categoria şampoanelor de curăţare (prin culoarea mov a sticlei – imitată de jucatori de talie mai mică din piaţă) şi alta este să copiezi aproape în întregime logo-ul şi designul etichetei. Vorbim de o încălcare gravă a dreptului de proprietate industrială (marca şi designul Biocarpet fiind înregistrate la OSIM), motiv pentru care am demarat deja procedurile legale de luptă împotriva acestei tentative.” a declarat Chrisis Nicolaou, General Manager Interstar Chim.

Romchim, producătorul brand-ului de produse pentru curăţat covoare Promax, a răspuns acuzaţiilor, astfel: "La sesizarea dumneavoastră referitoare la eticheta de Promax Eco Carpet, am analizat cu mare răspundere solicitarea dumneavoastră şi vrem să vă asigurăm că societatea noastră nu a dorit să copieze produsul dumneavoastră, dar pentru a nu se creea o confuzie pe piaţă am decis să încetăm imediat producţia pe această eticheta".

Astfel arată produsul reclamat: Produs reclamt

Extra info

Biocarpet, brand prezent de peste 15 ani pe piaţa din România este liderul categoriei de şampoane pentru covoare. În prezent, Biocarpet deţine o cotă de peste 50% atât în valoare, cât şi în volum pe piaţa produselor de curăţare a covoarelor (conform datelor de Retail Audit).

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
DeWalt Tools
15 Martie 2012, 15:27
I cannot deprived them "I've discovered your page, a handful of beneficial points you've got right here and moreover a concise writing technique."
Creare Site
15 Martie 2012, 15:45
Designul de la samponul pentru covoare Biocarpet a fost furat pentru a induce in eroare cumparatorii..foarte urat din partea lor.
Measuring Tools
7 Mai 2012, 14:49
We have to admit this "This is another really very amazing and interesting post."
Canada job search portal
30 Iulie 2013, 14:31
I have checked this product. I am using this for some days.
weddingtips2014
1 Septembrie 2014, 08:09
thanks
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare