Newsletter
Aboneaza-te la Newsletterul IAA
Ca sa stii mereu tot ce misca in industrie.
Si ai sinteza direct in inbox.

aboneaza-te

RSS Feed
Afla imediat ce apare nou in "Zoom"
Facebook
Like us on Facebook
Zoom - 26 Iunie 2017
Ideile românești care vor schimba omenirea au fost puse în practică la Linux Embedded Challenge 2017. 15 au rămas în finala din 29 iunie

Ideile românești care vor schimba omenirea au fost puse în practică la Linux Embedded Challenge 2017. 15 au rămas în finala din 29 iunie

Oamenii își vor schimba cât de curând felul în care studiază muzica sau își prepară cocktailurile, agricultorii își vor putea hrăni legumele și fructele din sere când se află în altă localitate, iar polițiștii rutieri și primăriile vor avea soluția să scurteze timpul pe care mașinile autonome îl vor petrece în trafic.

Acestea sunt doar câteva dintre ideile de proiecte pe care 250 de studenți de la șase universități tehnice din România le-au pus în practică în cadrul unei competiții de idei organizate de centrul de excelență software din România al companiei NXP Semiconductors (NXP), lider în soluții inovative ce fac viața mai ușoară, mai bună și mai sigură.

Competiția organizată de NXP se numește Linux Embedded Challenge și le oferă studenților, masteranzilor și doctoranzilor în electronică și informatică șansa să inoveze și să-și pună în practică ideile pentru lumea tehnologică din viitor. Inginerii români ai NXP – care au creat peste 40 de patente software recunoscute internațional – le-au pus la dispoziție kitul de dezvoltare (un dispozitiv integrat “embedded” de mici dimensiuni), știința și îndrumarea necesare pentru ca ideile tinerilor să fie aduse la viață.

Din cele 100 de echipe înscrise la Linux Embedded Challenge din acest an, 15 au rămas în finala care se va desfășura joi, 29 iunie, la sediul NXP România. Printre proiectele finaliste se numără o seră inteligentă, un sistem de achiziție a datelor din trafic, un barman artificial, o bandă care triază obiecte în funcție de formă și culoare și un sistem electronic muzical controlat prin gesturi. 

Andrei Trandafir, inginer software al NXP și coordonator al Linux Embedded Challenge, spune că „această competiție își propune să familiarizeze studenții cu lumea dispozitivelor integrate într-un mod educativ și distractiv”. Apropierea dintre mediul academic și industria IT se produce, astfel, într-un mod autentic și sănătos pentru dezvoltarea tinerilor IT-iști români.

„Lumea se transformă, iar inginerii NXP România se numără printre cei care aduc viitorul mai aproape, mai repede – asistenți electronici personali, autoturisme autonome (fără șofer) sau case inteligente, toate conectate cu viteze din ce în ce mai mari datorită tehnologiilor avansate de comunicație fără fir (5G, Thread)”, a declarat Radu Pavel, General Manager, NXP România.

NXP Semiconductors a avut o cifră de afaceri de 68.626.393 lei în 2016 și are în prezent 380 de angajați. Compania își propune ca, până la finalul lui 2017, să atragă încă 100 de ingineri.

Extra info

NXP este lider în soluții inovative ce fac viața mai ușoară, mai bună și mai sigură în domenii precum industria automotive, IoT (Internet of Things) și telecomunicații, industria de identificare și de tehnologii de securitate.

ROMÂNIA, CENTRU DE EXCELENȚĂ: Centrul de excelență software din România și-a început activitatea acum 17 ani cu activități de cercetare-dezvoltare software pentru tehnologiile de generație viitoare ale companiei. Tehnologia NXP se află în fiecare autoturism nou produs în lume, în majoritatea pașapoartelor electronice și a sistemelor de plată bazate pe NFC, în sisteme de infrastructură de telecomunicații, cărți electronice, sisteme de automatizare pentru acasă, etc.

PATENTE: Inginerii NXP România au creat peste 40 de patente software recunoscute internațional. Alte 250 de propuneri de patente se află în analiză, în prezent, cu aplicabilitate în domenii precum procesarea de semnale, comunicarea fără fir, conectivitate de putere joasă pentru IoT (ex: ZigBee) și tehnologii din industria automotive.

COMPETIȚIE DE IDEI: Linux Embedded Challenge (LEC) este o competiție de idei, în cadrul căreia studenții, masteranzii și doctoranzii în electronică și informatică de la universitățile tehnice din întreaga țară au șansa să inoveze și să-și pună în practică ideile pentru lumea tehnologică din viitor. NXP Semiconductors, organizatorul competiției, le pune la dispoziție kitul de dezvoltare (un dispozitiv integrat “embedded” de mici dimensiuni), știința și îndrumarea necesare pentru ca ideile tinerilor să fie aduse la viață. Pe acest kit rulează sistemul de operare open-source Linux, cele două elemente aflându-se şi la originea numelui acestui concurs.

sussus

  printeaza articolprinteaza articol     trimite unui prietentrimite unui prieten
Scrie parerea ta:
Nume:
Email:
http://   Website:
Comentariu:
Scrie in cifre numarul din imagine
Cod verificare