Mergi la conținutul principal

Cheil | Centrade este singura agenție din România premiată cu aur la festivalul internațional Luum Awards

Agenția de comunicare integrată și data intelligence Cheil | Centrade, hub-ul pentru Europa de sud-est al rețelei Cheil Worldwide, este este singura agenție din România cu un trofeu de aur la Luum Awards, unul dintre cele mai importante festivaluri internaționale dedicate responsabilității sociale, ce premiază exclusiv cauze sociale, civice sau de protecția mediului.

Aurul obținut de Cheil | Centrade în categoria “Comunicare instituțională: ONG-uri, comunități și asociații” este o recunoaștere a creativității campaniei “Unele măști rămân”, dezvoltată alături de Asociația ANAIS, campanie ce și-a propus să readucă atenția asupra violenței domestice în contextul renunțării la mască.

În România, autoritățile au decis încheierea stării de alertă pe 8 martie, odată cu Ziua Internațională a Femeii, și renunțarea la mască începând cu 9 martie. Cu toate acestea, foarte multe românce au avut nasul și gura în continuare acoperite de palma unui partener abuzator sau de propria palmă, speriate sau descumpănite în situații de violență domestică. Pandemia violenței domestice continuă sub numeroase forme: violență fizică, psihologică, economică, cibernetică, socială, sexuală sau spirituală.

Inițiativa a atras atenția asupra acestui flagel, dar și donații cu ajutorul cărora Asociația ANAIS a oferit sprijin și consiliere juridică și psihologică victimelor violenței domestice.

În această ediție a Luum Awards au participat rețele ca AKQA, BBDO, Cheil, DDB, Dentsu, Edelman, McCann, Ogilvy, Saatchi și au fost premiate campanii cu rezultate notabile precum “The Cost of Inequality” sau “Morning After Island”, care au fost premiate și alte festivaluri importante de publicitate, inclusiv Cannes Lions.

„Credem în doing good with data, de aceea am folosit povești reale ale victimelor, reinterpretate cu ajutorul actorilor. Am preluat cele mai întâlnite patternuri de violență domestică: – violența cibernetică (publicarea non-consensuală de informaţii şi conţinut grafic intim), violența economică (restricționarea veniturilor), violența spirituală (interzicerea accesului la valori religioase), violența psihologică (gelozia și controlul) sau violența socială (interzicerea întâlnirilor cu prietenii și familia), pentru a arăta că violența nu e doar cea fizică, pe care o recunoaștem la prima vedere, ci are și forme ascunse.”, explică Denisa Armașu, Group Creative Director, Cheil | Centrade.

„Am colaborat excepțional cu Balint Hajagos, în calitate de regizor și fotograf, cu casa de producție Almost Ready și cu studioul de producție Chainsaw Europe. Cu ajutorul lor, am reușit să creăm o campanie foarte crafted în doar trei zile și să fim live exact în data ridicării restricțiilor.”, adaugă Carmen Miruță, Client Service Director, Cheil | Centrade.

„Creativitatea acestei campanii a fost recunoscută până acum și în Lürzer’s Archive, dar și în festivaluri internaționale de advertising, MAD Stars din Korea fiind un exemplu elocvent. Faptul că publicul și juriile internaționale au apreciat mesajul nostru ne onorează și ne motivează să continuăm lupta împotriva violenței domestice, alături de Asociația ANAIS.”, completează Mihai Gongu, Executive Creative Director, Cheil | Centrade.

 

Echipa Cheil | Centrade:

Mihai Gongu – Executive Creative Director

Denisa Armașu – Group Creative Director

Radu Rebei – Senior Art Director

Carmen Miruță – Business Lead / Client Service Director

Ana Maria Rădulescu – Senior Account Manager

Veronica Bratu – Social Media Manager

Monica Garbur – AV Producer

Miruna Baias – Strategy Head

Mihaela Iamandi – Traffic Director

Ana Maria Gavrilă – PR Specialist

 

Echipa Asociația ANAIS:

Carmen Nemeș – Președinte

Mihaela Mangu Darvariu – Director Executiv

Adela Szenteș – Psihoterapeut

 

Casa de producție: Almost Ready

Balint Hajagos – Regie

Balint Hajagos – Fotografie

Ahmad Askar – Asistent Cameraman

Dana Pavelescu – Director Casting

Dora Codita – Make-up

Anca Săveanu – Actriță

Camelia Darie – Actriță

Simina Mateescu – Actriță

Iulia Aramă – Actriță

Helena Silva Schmidt – Actriță

 

Post-producție: Chainsaw Europe

Diana Gordon – Coordonator

Hasan Nasser – Editor sunet & masterizare

Smaranda Paraschiv – Director imagine

 

Voice Over

Judith State

Oana Holban

Radu Bânzaru

 

ANAIS este o asociație umanitară având ca principală misiune apărarea drepturilor celor care nu se pot apăra singuri: femei, copii, dar și familii nevoiașe și alte categorii defavorizate. Membru al WAVE (Women Against Violence Europe), ANAIS oferă consiliere psihologică, asistență juridică, sprijin material și moral, acțiuni și politici publice dezvoltate în parteneriat cu autoritățile și campanii de conștientizare și informare.

Agenția digitală full service Cheil | Centrade este una dintre cele mai mari companii de comunicare integrată din România și servește drept hub regional pentru rețeaua coreeană Cheil în sud-estul Europei, coordonând strategia de comunicare și creație pentru Samsung. Din portofoliul Cheil | Centrade mai fac parte ENGIE Romania, PROFI România, Hochland România, First Bank, Nivea, Ursus Breweries, NN România, Carrefour România, Alpin 57 Lux, Mondelez, Raiffeisen Bank, Point Pickup, Asociația ANAIS și United Way.

În 2018, Cheil | Centrade București a lansat divizia Digital Intelligence and Analytics (DIA), un centru unic de servicii de data intelligence care deservește mai multe piețe din Europa. Înființată în 2022, divizia de Digital Media completează mixul de servicii pe care agenția îl pune la dispoziția clienților săi, beneficiind și de avantajul propriului centru de servicii digitale și analiza datelor. Diviziile DIA şi Digital Media oferă clienților soluții digitale personalizate, folosind cele mai noi instrumente analitice din sfera digitalului.

În 2022, Cheil | Centrade a obținut primul Grand Prix românesc la IAB Mixx Awards Europe cu campania “Teatrul Cadourilor Dăruite din Vină” pentru Asociația ANAIS, Aurul, Argintul și două trofee de Bronz la Premiile Effie, șapte medalii la Webstock, două premii de excelență la Video Gaming Awards, precum și două trofee Crystal la MAD Awards. În 2021, Cheil | Centrade a obținut cele mai multe premii (16 lucrări finaliste și 7 medalii) la Webstock Awards, a fost cea mai premiată agenție românească la Cresta Awards, a obținut Marele Premiu al IAB MIXX Awards și trofeul Gold la Internetics. Totodată, a obținut 5 nominalizări și 3 trofee la Premiile Effie în categoriile tech, energie, banking și asigurări.

PENTRU DETALII DESPRE ACEST COMUNICAT VĂ RUGĂM CONTACTAȚI:

Măcrina Vendlinger

macrina.vendlinger@centrade-cheil.com

https://centrade-cheil.com/

Newsletter