Mergi la conținutul principal

„Voi lupta pentru creativitate!” – Jacques Séguéla

Unul dintre cele mai aplaudate discursuri din timpul Conferinței Globale „Creativity4Better” a fost cel al lui Jacques Séguéla. Jacques, una dintre cele mai emblematice figuri din publicitatea franceză din toate timpurile, fondatorul RSCG și vicepreședintele companiei Havas, cunoscut ca „monstrul sacru al publicității franceze” a știut mereu cum să acapereze atenția unei întregi săli. Cu o experiență remarcabilă atât în publicitate, cât și în comunicare politică, Jacques este unul dintre puținii publicitari care a câștigat respectul și aprecierea președintelui Franței, Francois Mitterand.

Jacques a povestit despre misiunea unui om de comunicare de a pune suflet și pasiune în fiecăre campanie. În viziunea lui, omul de comunicare ar trebui să se dedice ideilor sale, care pot lua naștere ca o străfulgerare, din nimic, și știe cum să le urmeze cu îndârjire. Publicitatea înseamnă a privi esența dincolo de aparență. Așa cum a surprins metaforic și Jacques, pentru un publicitar, zăpada care se topește nu se transformă în apă, ci în primăvară. Publicitatea nu este despre a avea idei, ci a avea acea idee, care să aibă impact, să vândă. Curajul este forța care mișcă întreaga industrie, iar dacă nu îl deții, este mai bine să te gândești la altă meserie.

Conform lui Jacques, există trei moduri de a crea reclame: cea în care începi de la cap către inimă – una rațională, cea în care pornești de la inimă către rațiune – emoțională, și cea în care pornești de la gândire către portofel – în totalitate rațională. Însă, dacă îți dorești ca brandul tău să fie iubit, oferă-i un suflu, oferă-i dragoste, emoție. Emoția este oxigenul vieții și al job-ului tău.

Jacques Séguéla a intrat în marcom înaintea apariției televizorului, a computerelor, Internetului și inteligenței artificiale, însă, lumea se schimbă și tehnologia evoluează. Este important ca oamenii din comunicare să înțeleagă că digitalul este o unealtă care nu trebuie să înlocuiască componenta umană.

Poți vedea aici întreaga prezentare a lui Jacques Séguéla: https://bit.ly/2XS27JH

Newsletter